Membrii ACR au decis: Dacia Logan este “Autoturismul Anului 2004”!

BUCURESTI - 28 iunie 2005

Comunicat tip General in Auto

La Sediul Central al Automobil Clubului Român a avut loc, marţi, 28 iunie 2005, festivitatea de decernare a Trofeului “Autoturismul Anului 2004 ales de membrii ACR”.

Automobil Clubul Român a lansat prin revista Autoturism şi pe site-ul www.acr.ro, în luna decembrie 2004, Concursul "AUTOTURISMUL ANULUI 2004 ALES DE MEMBRII ACR".

Au fost incluse ca eligibile 22 de modele 100% noi, comercializate în România în anul 2004.

In urma trierii unui număr însemnat de taloane, trimise de membrii ACR timp de 6 luni, Comisia special constituită in acest scop a validat rezultatul Concursului, desemnând modelul autohton Dacia Logan ca “Autoturismul Anului 2004 ales de membrii ACR”.

Prezent la manifestare, domnul Francois Fourmont, Director General Automobile Dacia Groupe Renault, a primit personal Trofeul şi a fost felicitat de către preşedintele ACR, domnul Constantin Niculescu.

Cu acest prilej, domnul Fourmont a declarat: “Suntem încântaţi că membrii ACR au preferat Dacia Logan dintre cele 22 de autoturisme participante la concurs. Faptul ne onorează, cu atât mai mult cu cât, aseară, EuroNCAP a dat publicităţii rezultatele ultimei serii de crash-teste, în care Logan a obţinut trei stele, rezultat preconizat de altfel şi de specialiştii noştri”.

Despre Autoturism

EuroNCAP este organismul independent recunoscut de Uniunea Europeană, iar liderul acestuia este binecunoscutul Max Mosley, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Automobilului.

În stabilirea propriei ierarhii, fiecare membru ACR s-a raportat la criterii generale de evaluare, cum ar fi designul, nivelul tehnologic, imaginea produsului, luând în considerare, totodată, şi relevanţa modelului respectiv pe piaţă şi siguranţa persoanelor din habitaclu.
AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN
Membru al Alianţei Internaţionale de Turism (AIT)
şi al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA)
010353 BUCURESTI, Sector 1, Str. Take Ionescu nr.27
Tel: 021 315.55.10; 021 212.82.53; Fax: 021 312.84.62;

acr@acr.ro