Un site anonim infesteaza automobilismul!

BUCURESTI - 3 august 2005

Comunicat tip General in Auto

“Conform site-ului Autorally.ro…”, “Se precizeaza pe site-ul Autorally.ro…” sunt note de subsol interesante, care apar prin unele ziare romanesti, ori de cate ori vine vorba despre raliuri. Ce se ascunde insa in spatele acestui site anonim, fara adresa de contact (doar email si telefon) si care este realitatea, “inghitita” cu nesat de amatorii de curse auto din Romania?

Accesand site-ul, iti sare in ochi sigla Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), precum si un nume de asociatie fara a se preciza ce fel de asociatie, un nume de sponsor si, la “Publicitate”, un banner cu FRA, autointitulata Federatia Romana de Automobilism. Despre sigla ANS, ar fi curios de aflat daca oficialii agentiei au cunostinta de acest lucru, mai ales ca aceasta sigla da oarecare legitimitate site-ului.

Cine este insa FRA? Nu avem cunostinta, intrucat oficial nu exista; la datele de contact nefiind precizata o adresa a unui sediu, ci doar niste numere de telefon mobil si persoane de contact, precum si adrese personale de email. Foarte convenabil! Ba mai mult, pe site-ul Agentiei Nationale pentru Sport, nu se face nici o referire la FRA, intrucat aceasta nu este recunoscuta de legea romana. Insa alaturarea ANS cu FRA, pe site-ul respectiv, ii ofera si FRA o anumita legitimitate. De fapt, asta se si urmareste…

In pagina principala troneaza si abrevierile CNR, VTM, WRC, etc. Ce inseamna CNR? Campionatul National de Raliuri, adica o competitie nationala. Se precizeaza pe undeva prin site-ul Autorally cine este organizatorul acestui asa-zis Campionat National? Nicidecum. Unde se incadreaza folosirea ilegala a unei marci? Evident, in Codul Penal si poate ar fi cazul ca autoritatile sa se sesizeze in acest caz.

Federatia Internationala a Automobilului beneficiaza de acelasi “atent” tratament din partea Autorally si FRA, desi FIA, cu siguranta nu are cunostinta de existenta Autorally si nici de FRA. Site-ul prezinta clasamente in care apare si abrevierea FIA, fara a avea nici o legatura cu aceasta. Normal, daca apare FIA prin site, se poate presupune ca exista un gir al FIA, adica poate fi considerat chiar un site oficial!

Pe site-ul FRA este afisat la loc vizibil statutul FIA, evident, cu acelasi scop ascuns, obtinerea de legitimitate prin alaturarea numelui FIA la o asociatie fantoma! Oare nu este elocvent faptul ca, pe site-ul FIA se gaseste o singura entitate recunoscuta pentru Romania, si aceasta este Automobil Clubul Roman?

Miza? In competitiile auto sponsorii sunt greu de gasit iar sumele vehiculate sunt mari, de aceea SRL-uri “de cartier” organizeaza competitii anonime si locale, in spatele carora se ascund excrocherii de proportii. Sponsorilor li se prezinta documentatii intocmite cu specificatia “Campionatul National de Raliuri” iar sportivii toaca banii (nu putini!) primiti de la acestia, in competitii “de casa”, nerecunoscute pe plan national si international, cu regulamente particulare (secrete si netiparite, pentru a nu ramane urme) fara nici o legatura cu sportul auto, cu regulamentele FIA sau cu un Campionat National.

Rezultatul: aproape ca nu exista cursa fara accidente foarte grave, uneori mortale, haos in organizare, bani aruncati in vant, subminarea imaginii sportului auto din Romania in fata FIA, forul automobilistic mondial.

Sa credem ca anumite “grupuri de interese”, atat de la moda in munca serviciilor secrete, s-au orientat spre sportul automobilistic din Romania? Evidenta ne arata ca s-ar putea! Poate mass-media, prin curiozitatea sa specifica, va descoperi adevarul!

Despre Autoturism

AUTOMOBIL CLUBUL ROMAN
Membru al Alianţei Internaţionale de Turism (AIT)
şi al Federaţiei Internaţionale a Automobilului (FIA)
010353 BUCURESTI, Sector 1, Str. Take Ionescu nr.27
Tel: 021 315.55.10; 021 317.82.53; Fax: 021 312.84.62;

acr@acr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/autoturism/un-site-anonim-infesteaza-automobilismul