Evenimentele de pe plan personal influenţează obiceiurile de economisire ale românilor

BUCURESTI - 8 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Conform rezultatelor furnizate de o cercetare de piaţă realizată la comanda Aviva plc de compania GFK Romania cu sprijinul Henley Centre Headlight Vision în peste 20 de ţări de pe patru continente, românii nu sunt obişnuinţi să pună bani de-o parte.

Astfel, doar 5% dintre români economisesc regulat o parte mai mică sau mai mare din venitul lor lunar, în timp ce 54% nici nu se gândesc să facă acest lucru.

Scopul principal al acestei cercetări de piaţă efectuate în decursul anului trecut a fost determinarea atitudinii respondenţilor faţă de economisirea pe termen lung. Aviva şi-a propus să vină în întampinarea dorinţelor clienţilor săi, prin îmbunătăţirea constantă a ofertei de produse şi servicii financiare, iar rezultatele furnizate de acest studiu servesc foarte bine acest scop.

Un alt aspect important relevat de această cercetare de piaţă este faptul că o mare parte a populaţiei se gândeşte la ziua de mâine, dar pentru moment nu poate face nimic pentru îmbunătăţirea situaţiei lor financiare, în primul rând datorită schimbarilor de pe plan personal (pierderea locului de muncă, divorţ).

„Până pe 17 ianuarie românii au oportunitatea unică de a economisi în vederea pensionării fără nici un cost suplimentar. Contribuţia pentru pensia privată reprezintă redirecţionarea a 2% dintr-o taxă pe care românii o plătesc deja, contribuţia la sistemul de asigurări sociale. Optiunea pe care o facem la tinereţe, ne va determina viitorul financiar la bătrâneţe; alegând Pensia Viva, românii pot beneficia de un venit suplimentar la vârsta pensionării, având în acelaşi timp parte şi de experienţa unor profesionişti în administrarea eficientă a banilor.” a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Grup Romania

Note pentru editori:

Niciun rezultat din studiul Aviva nu poate fi reprodus fără a cita sursa: Aviva Asigurări de Viaţă

Sondajul Consumer Attitudes to Savings a fost întreprins la comanda Aviva plc de compania GFK România cu sprijinul Henley Centre Headlight Vision în 2004 în 11 ţări, în 2005 în 16 ţări şi în 21 ţări în 2006. 2006 a fost primul an în care România a fost inclusă în studiu. Celelalte 20 de ţări au fost: Hong Kong, Spania, Taiwan, China, Republica Cehă, Ungaria, India, Lituania, Polonia, Rusia, Turcia, Marea Britanie, Irlanda, Australia, SUA, Singapore, Italia, Olanda, Franţa şi Germania

Despre Aviva Asigurari de Viata SA

Despre Grupul Aviva

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume şi cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând
din 1696. Astăzi, Aviva are 59.000 angajaţi şi 40 milioane de clienţi în 27 de ţări din întreaga lume.
Aviva este unul dintre liderii în servicii financiare din Europa. Aviva are venituri din prime de asigurare şi investiţii de 61 miliarde euro şi fonduri în administrare de peste 535 miliarde euro.

Aviva Grup România
Aviva Group România include trei companii: Aviva Asigurări de Viaţă, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Certinvest (achiziţionată pe 13 septembrie 2007).
Aviva şi-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000 având în prezent agenţii şi centre de dezvoltare în 22 orase si un portofoliu de peste 430.000 de clienţi.

În 26 iulie 2007, Aviva a primit aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a înfiinţa o societate de administrare a pensiilor private (Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA), iar în 25 august autorizaţia de administrare a fondului său de pensii obligatorii - Pensia Viva. În prezent Aviva este unul din principalii jucătorii din cadrul campaniei de strângere de adeziuni pentru Pilonul II.

Certinvest
Certinvest are în prezent în administrare 24 milioane euro în 4 fonduri mutuale, fiecare dintre ele orientat
către alt tip de investiţii: Intercapital - fond de acţiuni, Capital Plus, fond echilibrat, Orizont- fond de venituri
fixe (obligaţiuni) şi Tezaur, fond pentru piaţa de capital. Certinvest administrează de asemenea şi conturi de investiţii individuale pentru persoane cu venituri ridicate.

Pentru informaţii suplimentare persoana de contact este: Giliola Ignat – Marketing Manager / Advertising & PR; telefon: 203.83.73: e-mail: giliola.ignat@aviva.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aviva-asigurari-de-viata-sa/evenimentele-de-pe-plan-personal-influenteaza-obiceiurile-de-economisire-ale-romanilor