BRD este noul distribuitor al fondurilor Capital Plus si Orizont, administrate de Aviva Investors România

BUCURESTI - 30 iunie 2010

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Clienţii Aviva Investors România pot să investească de acum in fondurile Capital Plus şi Orizont prin intermediul reţelei bancare a BRD.
Începând cu data de 28 iunie 2010, persoanele care doresc să investească sau să răscumpere din fondurile Capital Plus şi Orizont, fonduri administrate de Aviva Investors România se pot adresa reţelei bancare BRD. Operaţiunile de adeziune şi răscumpărare în/din aceste fonduri prin intermediul BRD, se vor derula doar prin transfer bancar.
Cele două fonduri nu percep comisioane de subscriere.
Fondul Orizont este un fond de obligaţiuni, ce oferă expunere pe un mix echilibrat de instrumente cu venit fix, precum obligaţiunile corporative, municipale, titlurile de stat şi depozite cu dobânzi preferenţiale. Investiţia în acest fond comportă un grad scăzut de risc, adresându-se persoanelor care doresc să se protejeze de efectele negative ale inflaţiei. Fondul Orizont a avut în anul 2008, primul randament din industria fondurilor mutuale: 13,96%, în anul 2009 a avut un plus de 14,35%, iar de la începutul anului a înregistrat o performanţă de 5,15% , ce corespunde unei performanţe anualizate de 10,43%.
Fondul Capital Plus este un fond diversificat defensiv, ce oferă acces la un mix de instrumente investiţionale cu grade diferite de risc: depozite bancare, obligaţiuni, titluri de stat, acţiuni, adresându-se investitorilor care accepta un grad moderat de risc, dorind să beneficieze de evoluţiile pozitive ale bursei, protejându-se, în acelaşi timp, de eventualele evoluţii nefavorabile ale acesteia, prin limitarea expunerii pe acţiuni la 35%. Fondul Capital Plus este potrivit pentu investiţii pe perioade mai lungi de timp, iar în ultimii 10 ani a înregistrat o performanţă de 434,87%.
Eugen Voicu, CEO Aviva Investors România declară:
„Dezvoltăm astfel parteneriatul cu BRD, care este şi banca depozitară pentru aceste fonduri, şi sperăm ca accesul la produsele oferite de noi să fie mai simplu, având în vedere dimensiunea reţelei bancare. Definindu-şi în sistemul BRD-NET fondurile noastre drept beneficiari, clienţii BRD pot efectua investiţii lunare, care le permit acumularea unor sume importante pe termen lung.”
Pe lângă distribuţia fondurilor administrate în sistemul bancar, Aviva Investors România pune la dispoziţia investitorilor posibilitatea de a accesa fondurile administrate, prin internet, la adresa www.directinvest.ro. Aici, investitorii pot subscrie sau răscumpăra din fondurile deschise de investiţii administrate de Aviva Investors România din orice colţ al lumii, la orice oră doresc, doar prin câteva click-uri de mouse.

Despre Aviva Investors Romania

Note pentru editori

Aviva Investors România
Aviva Investors România face parte din grupul Aviva Investors, reţeaua de administrare a investiţiilor a grupului Aviva. În România, Aviva Investors România se alătură companiilor Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat pentru a reprezenta pe plan local, grupul Aviva.
Aviva Investors România are în prezent în administrare 13,8 milioane euro, distribuite în 8 fonduri mutuale, dintre care 5 deschise, fiecare dintre ele orientat cãtre alt tip de investiţii: Intercapital (fond diversificat-dinamic), XT Index (fond de acţiuni), Capital Plus (fond diversificat-defensiv), Orizont (fond de obligaţiuni) si Tezaur (fond monetar), şi 3 fonduri inchise de investiţii: Everest, Leader si Properties RO. Aviva Investors România se remarcă în piaţă şi ca un lider în administrarea portofoliilor individuale de investiţii.
Aviva Investors România a dovedit de-a lungul anilor cã este unul dintre cei mai dinamici şi inovatori administratori de pe piaţã. Compania a lansat primul fond fãrã comisioane de subscriere sau răscumpărare de pe piaţa româneascã ( AI Tezaur) si primul fond de obligaţiuni din România (AI Orizont). Aviva Investors România se mândreşte totodatã ca fiind un susţinãtor al pieţei crescânde de fonduri de investiţii din România, depunând eforturi de educare a publicului în această direcţie, prin blogul de investiţii www.DespreInvestitii.ro

Aviva Investors
Aviva Investors este reţeaua globală de administrare a activelor creată sub umbrela Aviva plc, al cincilea grup de asigurări din lume*, în funcţie de valoarea primelor subscrise la data de 31 decembrie 2008.
Compania operează sub un singur brand, în 15 ţări din America de Nord, Marea Britanie, Europa şi Asia Pacific.

Aviva plc
Aviva este cel mai vechi grup de asigurari din lume si cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696. Astazi, Grupul Aviva are 54.000 angajati si 50 milioane de clienti în 28 de tari din întreaga lume.
Grupul este lider în asigurari de viata si pensii în Europa, ocupând pozitii de top pe majoritatea pietelor pe care opereaza.
Aviva are fonduri în administrare de peste 352 miliarde de lire sterline*, ceea ce pozitioneaza Aviva pe locul al cincilea în topul companiilor de asigurari la nivel mondial.

Aviva Grup România
Aviva Grup România include trei companii: Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Aviva Investors România (achizitionata în noiembrie 2007).

Despre Aviva Asigurări de Viaţă si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat
Aviva si-a început activitatea de asigurări de viaţă în România în 2000, având în prezent un portofoliu de peste 50 000 de clienţi (excluzând asigurările credit life) şi fonduri în administrare de 27 milioane de lire sterline. În 2007 Aviva a înfiinţat o companie de pensii care se ocupă de administrarea fondului de pensii obligatorii Pensia Viva şi care în prezent are un portofoliu de peste 320 000 de clienţi.
SAI Aviva Investors Romania S.A.
Str. Buzeşti, Nr.76-80, clădirea Premium Point,
etaj 4, sector 1, Bucureşti
Tel +40 21 203 14 00  Fax +40 21 203 14 14
Web www.avivainvestors.ro