De vorba cu studenții de la Universitatea Petrol-Gaze despre carieră și provocările tehnice din industrie

BUCURESTI - 22 noiembrie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Industrie, Energie

Discuțiile deschise despre carieră, studiile de caz și soluțiile disponibile pentru provocările din industria petrolieră le-au dat ocazia studenților de la Facultatea Petrol-Gaze din Ploiești să interacționeze cu profesioniști din diverse țări, care s-au reunit la cea de-a doua ediție a Colocviului Internațional “Energie și Protecția Mediului”.

Orientare in Cariera pentru absolventii de facultate. Diana Ursachi_PR Manager.BASF

Orientare in Cariera pentru absolventii de facultate. Diana Ursachi_PR Manager.BASF

Evenimentul a avut loc în perioada 9-11 noiembrie și a adus alături profesori și specialiști din industria petrochimică, din cadrul institutelor de cercetare și din lumea academică. “Avem convingerea că experiența profesională și exemplele practice sunt elementele care fac diferența între un proaspăt absolvent ce poate fi angajat rapid și unul care, având doar pregătire teoretică, îi cere angajatorului un vot de încredere ‘în blanc’”, a subliniat Luminița Teodorescu, Managing Director BASF România. “De aceea, propunerea de a ne alătura acestui proiect ni s-a părut salutară. În fond, atât industria de profil cât și mediul academic au o lungă tradiție în România, iar parteneriatul dintre cele două a permis ca rata de angajare a absolvenților să sufere mai puține bruiaje, raportat la evoluția pieței muncii în ultimii ani, spre deosebire de alte profesii.”

Pentru a le conferi studenților cunoștinte practice, la ordinea zilei, specialiștii BASF din România, Marea Britanie, Germania, Spania și Rusia, alături de cei de la Petrotel-Lukoil, au invitat participanții să arunce o privire asupra proceselor tehnologice din rafinării, sa înțeleagă, dificultățile care pot surveni în activitatea de zi cu zi în aspectele tehnice, financiare, de marketing sau legislative, și i-au invitat să profite de oportunitatea de a face un stagiu de practică în Germania, la sediul BASF SE.

Cum sursele de energie regenerabilă și protecția mediului au stat la baza acestui schimb de experiență, subiectele dezbătute în decursul celor trei zile au inclus și : Transformarea deșeurilor în combustibil, Îmbunătățirea proceselor de tratare a apei reziduale în zonele industriale, Relevanța energiei nucleare în mixul energetic global, Carburanți și uleiuri de motor alternativi și Utilizarea în industria farmaceutică a hidrocarburilor parafinice provenite din surse regenerabile.  

Puteți afla mai multe informații despre eveniment accesînd site-ul Universității Petrol-Gaze din Ploiești.

 

 

Despre Basf

La BASF, noi creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cei aproximativ 112.000 de angajaţi din Grupul BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienţilor noştri din aproape toate sectoarele şi în aproape fiecare ţară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse de îmbunătățirea performanței, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol & gaze.