Brand awareness prin video marketing

Drobeta Turnu-Severin - 30 ianuarie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate

Optimizarea SEO este cel mai folosit instrument de publicitate, însă atunci când vorbim de construirea și promovarea unui brand, trebuie să avem în vedere noțiunea de brand awareness. Atunci când suntem pe punctul de a crea o campanie de brand awareness, ne dorim ca brandul afacerii respective să ajungă în atenția unui public țintă și să fie ușor de recunoscut de acesta.

video-marketing

Succesul tau este succesul nostru !

Bavali Expert SRL

Așadar, dacă un anumit consumator recunoaște imediat un brand, reușește să facă rapid asocierea dintre produs și companie, cunoaște calitățile care îl diferențiază de concurență și alege să cumpere acel band în detrimentul altor branduri similare, înseamnă că obiectivul campaniei de brand awareness a fost atins.

Brand awareness-ul este un proces complex de promovare. Pe scurt, lucrurile stau cam așa: întâi se identifică publicul țintă, apoi se alege un nume și un slogan, se crează un logo inconfundabil și surprinzător, majoritatea oamenilor recunosc imediat un brand după logo-ul acestuia, se alege transmiterea unui mesaj prin intermediul acelui brand, se stabilesc niște obiective și se realizează mai multe campanii de publicitate.

Dacă reușești să creezi o legătură emoțională cu publicul tău țintă, atunci ți-ai îndeplinit obiectivele. Tocmai ai dat naștere unui brand puternic pe care trebuie să-l îngrijești și să-l crești ca pe un lucru extrem de valoros. În brand awareness trebuie să faci „abuz” în primul rând de rețelele de socializare pentru că acolo oamenii petrec cel mai mult timp. Așadar, un prim pas este să cucerești motoarele de căutare, însă dacă vrei să iei pulsul oamenilor, să ajungi foarte aproape de ei, să creezi o legătură cu ei și astfel să construiești comunități active, mari și frumoase de fani în jurul brandului, atunci rețelele de socializare reprezintă căile succesului.

Video marketingul ajută foarte mult brand awareness-ul pentru că un simplu clip video, dacă este realizat cum trebuie, acesta poate deveni viral în cel mai scurt timp. Textul este esențial pentru optimizarea SEO, de exemplu, imaginile personalizate de pe rețelele de socializare ajută și ele foarte mult, însă oamenii rețin mult mai multe lucruri atunci când urmăresc un clip video decât atunci când citesc un text, de exemplu.

Filmările pot ajunge extrem de departe, atrag atenția imediat și pot fi publicate peste tot. Un clip video poate fi publicat pe orice site sau blog de pe internet, pe Youtube, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest și așa mai departe. Printr-un simplu click acesta poate fi distribuit de pe o rețea pe alta. Un clip video exelent realizat se va distribui de la sine pe conturile a sute de mii de internauți, poate.

Video maketingul ajută nu doar la notorietatea brandului, ci și la selectarea unui public țintă cu adevărat interesat de brand. În plus, ajută la conectarea rapidă cu clienții și le sporește încrederea, rata de conversie este mult mai mare decât în cazul altor campanii publicitare, iar rezultatele sunt mult mai rapide. Așadar video marketingul vine la pachet cu o mulțime de avantaje și ajută mai ales în campaniile de brand awareness, atât de necesare pentru afacerile care își doresc succesul.

Producțiile video atrag atenția asupra brandului. Așadar, pentru un brand awareness de nota 10, poți realiza o mulțime de clipulețe video: emisiuni, prezentări, reclame, tutoriale, testimoniale, transmisiuni live și așa mai departe. Cu siguranță vei identifica tipul de clip video potrivit pentru brandul și campania ta publicitară.

Îți surâde o campanie de video marketing?

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bavali-expert-srl/brand-awareness-prin-video-marketing