BCG

Definitie BCG

Unul dintre cele mai cunoscute cabinete de consultanta americane, care a elaborat modelul matricial de planificare strategica a activitatii firmei (1968), ce-i poarta numele. Modelul BCG de analiza a portofoliului are la baza matricea rata de crestere a pietei - cota de piata, fiind format din patru cadrane (fiecare activitate sau cuplu produs/piata va fi reprezentat printr-un simbol grafic de marime proportionala cu cifra de afaceri realizata):domeniul dileme - produse aflate, de regula, la inceputul vietii comerciale (sunt lansate recent pe piata), caracterizate printr-o cota de piata si o rentabilitate scazuta, necesar sporit de resurse financiare, insa o rata de crestere ridicata (o perspectiva favorabila) domeniul vedete - produse cu o puternica rata de crestere si o cota de piata ridicata, cele mai promitatoare si atractive marci ale firmeidomeniul vaca de muls - cele mai rentabile pe termen scurt (se caracterizeaza printro crestere scazuta, dar o cota ridicata de piata) domeniul pietre de moara - produse cu o competitivitate slaba, in legatura cu care firma trebuie sa ia o decizie: le imbunatateste (le relanseaza) sau le elimina din portofoliu.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru BCG? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul BCG.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la BCG. Definitiile termenilor despre BCG cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la BCG, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la BCG.