12 studenţi participă pe perioada verii la programul de internship din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania

Cluj-Napoca - 13 iulie 2010

Comunicat tip General in Constructii

Pe perioada vacanţei de vară studenţeşti (iulie-septembrie), 12 studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca vor participa în cadrul programului „Practica de vară” (Summer Internship) desfăşurat pe şantierul Autostrada Transilvania. Programul de internship este în acest an la cea de-a cincea ediţie.

12 studenţi participă pe perioada verii la programul de internship din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania

Cei 12 studenţi, specializaţi în disciplinele Construcţii civile, Căi ferate, Drumuri şi Poduri, îşi vor desfăşura activitatea de practică în următoarele departamente din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania: terasamente, structuri, asigurarea şi controlul calităţii, îmbrăcăminţi rutiere, topografie, asistenţă tehnică şi proiectare.

Înaintea începerii stagiului de practică, studenţii participanţi au fost instruiţi de către Departamentul de Mediu, Siguranţa Muncii şi Sănătate privind politica Zero Accidente a Proiectului şi vor avea obligaţia de a respecta normele de sănătate şi siguranţa muncii pe toată perioada internship-ului.

În cadrul fiecărui departament implicat în programul „Practica de vară” au fost numiţi coordonatori interni care se vor ocupa de îndrumarea şi supervizarea fiecărui student în parte. Un inginer va fi responsabil pentru un singur student, pe care îl va coordona şi îndruma în conceperea şi redactarea lucrării finale. Aceasta urmează să fie prezentată la sfârşitul activităţii de practică în faţa managerilor departamentelor implicate.
Pe parcursul celor trei luni de practică, studenţii vor putea participa la activităţile departamentelor unde sunt repartizaţi, vor dobândi cunoştinţe noi, familiarizându-se cu practicile de protecţia muncii şi vor cunoaşte astfel ceea ce înseamnă mediul de lucru pe un şantier de construcţii.

“Acest internship reprezintă o mare oportunitate de a pune în practică teoria predată la facultate şi mai ales de a învăţa o mulţime de lucruri noi de la profesionişti. Participând activ la realizarea acestui proiect de infrastructură, venim în contact cu tehnologii de execuţie şi organizări de şantier nemaiîntâlnite în România. Sunt convinsă că toate aceste lucruri ne vor ajuta în formarea noastră ca viitori ingineri”, declara studenta A.O, stagiară în cadrul departamentului de asistenţă tehnică şi proiectare.

“Este cel de-al cincilea an în care studenţii interesaţi de domeniul construcţiilor au ocazia de a efectua un stagiu de practică pe şantierul Autostrăzii Transilvania. Sperăm că stagiarii vor avea parte de o experienţă deosebită şi utilă în acelaşi timp, alăturându-se pentru trei luni echipei celui mai amplu proiect de infrastructură din Europa din acest moment”, a declarat Bogdan Sgârcitu, External Affairs Manager în cadrul proiectului Autostrada Transilvania.

Programul „Practica de vară” desfăşurat pe şantierul Autostrada Transilvania a fost promovat în rândul studenţilor prin intermediul prezentărilor susţinute de Departamentul de Relaţii Comunitare în cadrul evenimentelor organizate de către Organizaţia Studenţilor Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Despre Bechtel International Inc

Proiectul Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul României, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria lângă Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşe precum Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Autostrada are 58 pasaje rutiere, 94 pasarele peste autostradă şi 16 noduri rutiere. Beneficiarul acestui proiect de infrastructură este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Autostrada este construită de către compania americană Bechtel International, Inc. împreună cu partenerul său din regiune, compania Enka Insaat ve Sanayi A.S din Turcia.

Bechtel este o companie internaţională ce activează în domeniul ingineriei, construcţiilor şi management-ului de proiect, având peste un secol de experienţă în proiecte complexe cu locaţii dificile. Având capital privat şi sediul central în San Francisco, compania îşi desfăşoară activitatea în 40 de reprezentanţe cu 40.000 de angajaţi în întreaga lume. În cei 111 ani de realizări, Bechtel a realizat 22.000 proiecte în 140 de tări, 27.000 km de autostradă, 85.000 km de conducte, 10.000 km de cale ferată, 150 centrale nucleare etc.

Enka este cea mai mare companie de proiectare şi construcţii din Turcia şi a 37-a în rândul celor mai mari companii de construcţii din lume, cu o experienţă de peste 50 de ani în domeniul construcţiilor civile şi a proiectării. În 2008, Enka a primit premiul întâi pentru cel mai bun antreprenor străin, premiu acordat de către Asociaţia Antreprenorilor în Construcţii din România.

Cele două companii au o colaborare de peste 20 de ani, câştigându-şi reputaţia unui parteneriat de primă clasă cu experienţă în construcţia de autostrăzi. În regiune, companiile Bechtel şi Enka au gestionat proiectarea şi au construit autostrăzi în Turcia, Croaţia şi Albania.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa site-urile www.autostradatransilvania.ro, www.bechtel.com, www.enka.com.




Bogdan Sgârcitu
Telefon: 0741 199 377
Email: bsgarcit@rmw.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bechtel-international-inc/12-studenti-participa-pe-perioada-verii-la-programul-de-internship-din-cadrul-proiectului-autostrada-transilvania