Carne de prepelita delicioasa cu un gust pregnant de afacere

BUCURESTI - 10 iunie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Agricultura

Carne de prepelita delicioasa, dar care nu este suficient de cautata, deoarece romanii nu cunosc beneficiile consumului acesteia. Cum alegem, de unde cumparam carne de prepelita. O reteta nebuna si cum sa razi sau sa plangi la finalul unei mese.

Carne de prepelita delicioasa cu un gust pregnant de afacere

Carne de prepelita delicioasa cu un pregnant gust de afacere. 

Daca ne gandim ca in general carnea este o afacere, atunci nu avem de ce sa fim reticienti cand alegem sa consumam carne de prepelita.

 Din nefericire conditiile in care este pregatitata carnea de prepelita pentru vanzare de catre micii fermieri, lasa mult de dorit. 

Ce nu stiu inca Romanii cand aleg sa cumpere carne de prepelita, este ca aceasta trebuie sa provina din cocosei tineri si nu din prepelite scoase la reforma. Aici apar diferentele de gust la carnea de prepelita.

Daca analizam beneficiile consumului de carne de prepelita, cu siguranta vom observa ca valorile nutritive ale acesteia sunt semnificative. Pe langa faptul ca isi pastreaza gustul de vanat, carnea de prepelita este recomandata atat copiilor cat si oamenilor suferinzi. 

In Romania inca nu avem mentalitatea de a cumpara si consuma carne de prepelita. Pretul prea mare pentru unii, dimensiunile prea mici ale prepelitelor pentru altii, ii fac pe romani sa caute alte modalitati de satisfacere a papilelor gustative.

In topul preferintelor la gratar, inca se mai afla carnea de mici, carnatii sau puiul crescut cu hormoni, toate bune pentru oamenii si copii sanatosi.

Carne de prepelita delicioasa cu un pregnant gust de afacere

Chiar daca pe internet gasim carne de prepelita ''Gospodareasca'' fermierii nu au invatat inca sa-si vanda produsul cel mai delicat.

Taiata pe buturuga din batatura si arunca in pungi de plastic, carnea de prepelita nu-si gaseste locul in piata si nici pe masa consumatorilor. Este firesc daca ne gandim ca nu stim conditiile in care a fost pregatita carnea. Este mai simplu si mai sigur  de la supermaket chiar daca este mult mai scumpa.

Cum alegem si de unde alegem sa cumparam carne de prepelita?

In primul rand ne asiguram ca sunt cocosei si nu babe outoare reformate. Cocoseii sunt deliciosi, au carnea frageda si un nivel de grasimi mult inferior prepelitelor outoare.

Conteaza foarte mult furajul si aici accentuam ideea de furaj natural din cereale. De obicei la prepelitele pentru carne nu este nevoie de proteina animala pentru crestere. Oricum prepelitele au un metabolism de crestere accelarat, la numai 6 saptamani se pot taia foarte bine.

Conditiile de igiena in care este pregatita carnea de prepelita sunt mai mult decat importante, mai ales in anotimpul calduros. Ar fi bine sa vedem cu ochii nostri cum se taie si cum se pregateste carnea de prepelita. 

Daca alegem sa cumparam carne de prepelita de la fermieri, ne asiguram ca ferma este autorizata, indeplineste toate conditiile de taiere si mai ales carnea nu prezinta pete verzui la nivelul coapselor si pieptului. 

De ce nu se vinde carne de prepelita in tara noastra?

Impropriu spus ''Nu se vinde'', carnea de prepelita se vinde, dar in cantitati limitate. De vina este in primul rand pretul si apoi mentalitatea.

 Nu suntem educati sa consumam produse de calitate. Temerea este mare cand cumperi de pe internet fara s-o vezi si de aici apar inevitabil intrebarile legate de biosecuritate.

In Europa pretul la carne de prepelita este undeva la 16 euro comparativ cu Romania unde pretul la kilogram nu depaseste 9,3 euro.

Un pret mic nu justifica calitatea carnii de prepelita. Este mai bine sa alegem fermele autorizate care vand carne de prepelita chiar daca pretul este putin mai mare.

Unde se greseste?

De obicei, cei care vand carne de prepelita uita sa prezinte si o reteta pentru aceasta. Chiar daca pe internet sunt probabil zeci de retete de gatit, atunci cand cumparam carne de prepelita nu stim ce sa facem cu ea. Carnea de prepelita are cateva secrete de care este bine sa tinem seama.

La gratar, carnea de prepelita trebuie stropita cu zeama de lamaie

Nu se presara  sare peste carne de la inceput

Prepelita nu se taie pe piept, se despica pe spate

Pielea care acopera carnea trebuie sa fie in stare perfecta si nu franjurata

O reteta deosebita pentru un gust delicios

Un ceaun, untura, sare, piper, vin rosu, putin cimbru si/sau coriandru, 3-4 catei de usturoi. Se pun toate la foc mic, usturoiul calit se da afara cand a capatat culoarea maronie. Se pun prepelitele in ceaun si se prajesc cca. 10-15 minute pana isi schimba culoarea. Se pregatesc la foc mic. 

Si cand totul este gata, mananci si plangi sau razi, depinde cat de mult ti-a placut o masa cu, carne de prepelita.

Despre Best Radopet

Farmpet Prepelite Bucuresti, ferma autorizata in baza legii inregistrata la registrului comertului.