10 studenti belgieni vin sa traiasca romaneste

Timisoara - 9 august 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Organizatia studenteasca BEST Timisoara desfasoara in perioada 6-13 august evenimentul 'BE ROmaniacs!'. Sub aceasta denumire are loc in aceste zile un schimb cultural cu 10 studenti belgieni din Leuven-la-Neuve veniti sa descopere Romania, in special Timisoara si sa vada ce inseamna sa traiesti romaneste.

In decursul zilei de astazi tinerii au avut parte de ora de limba romana, gazduita de libraria Carturesti -Unirii, in care au invatat expresii specifice, cuvinte din regiunea Banatului, primind pentru o ora chiar si nume romanesti. Programul social continua cu o excursie la Oasa, judetul Alba unde organizatorii le vor pregati petreceri haiducesti la focuri de tabara. De asemenea tinerii vor avea sansa sa viziteze frumoasa Capitala Culturala Europeana 2007- Sibiu. La intoarcerea in Timisoara li se va prezenta orasul, Muzeul Satului si Memorialul Revolutiei. Intr-una din seri vor avea parte si de o petrecere tipic romaneasca, cu mancare si bautura traditionala la care se adauga voia buna a dansatorilor de muzica populara invitati.

Ca un raspuns la aceasta, tinerii belgieni vor pregati si ei o seara cu specific belgian de la care nu vor lipsi cele mai bune ciocolate belgiene, mancare si bautura specifica. Dar mai multe despre acestea vor putea experimenta mai tarziu, in perioada 15-22 septembrie, 10 tineri din BEST Timisoara ce vor afla la randul lor secretele culturii belgiene.

Eveniment realizat cu sprijinul: Universitatea 'Politehnica' din Timisoara, Autoritatea Nationala pentru Tineret(ANT), Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor(ANSIT) si Agentia pentru Sprijinirea Studentilor(ASS).

Despre BEST Timisoara

BEST este o organizaţie studenţească non-profit, fondată în 1989 la Grenoble, ca răspuns la necesitatea implicării şi comunicării între studenţii facultăţilor tehnice din Europa. Scopul BEST este dezvoltarea studenţilor tehnici prin accesul la educaţie complementară şi prin suport în carieră. În momentul de faţă, BEST înseamnă o reţea de 76 grupuri locale în cele mai importante universităţi din 29 de ţări europene. Grupul local Timişoara a fost fondat în 1991 şi în prezent numără 50 de membri voluntari, studenţi ai Universităţii “Politehnica” Timişoara.

Cristina Mincu
PR responsible of BEST Timisoara
Board of European Students of Technology
Phone: +40 724 130 644