O nouă competiţie inginerească pentru studenţi – Credeai că joaca s-a terminat ? Adevaratele competiţii abia acum încep !

Timisoara - 9 noiembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

Competiţia inginerească BEST de anul acesta aduce cu ea şase noi provocări din partea Microsoft, P&G, TRW, Continental şi Rehau. Competiţiile se adresează tuturor studenţilor din Universitatea Politehnica şi fiecare durează cel mult 10 ore.

Organizaţia BEST vine şi ea cu o competiţie de team design în premieră în Timişoara, o competiţie de 24 de ore, adresată tuturor studenţilor de la facultăţi cu profil tehnic.

Local Engineering Competition se va desfăşura între 17 şi 26 noiembrie 2009. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.compete.ro.

Studenţii vor avea oportunitatea de a-şi consolida abilităţile de lucru în echipă şi capacităţile inginereşti. Competiţiile au fost concepute pentru a iniţia partea practică a pregătirii studenţilor din cadrul facultăţilor tehnice. Astfel, ei îşi vor consolida cunoştinţele dobândite în facultate, prin învăţarea unei gândiri constructive şi a unei viziuni diferite faţă de cea anterioară.

BEST Timişoara a fost înfiinţată în 1991. Pe langă competiţiile inginereşti (BEST Engineering Competitions) BEST organizează evenimente de carieră - JobShop®, şi cursuri gratuite în Europa în fiecare sezon. Fiecare dintre aceste evenimente au luat o amploare din ce în ce mai mare în fiecare an.

În 12 noiembrie, ora 12:12, va avea loc Competition Rally, întâlnire unde studenţii vor putea aplica la cele 6 competiţii propuse şi prezentate de companiile participante şi pune întrebări legate de acestea. Prezentarea va avea loc în sala A204 din corpul Electro al Politehnicii.

Despre BEST Timisoara

Înfiinţată în anul 1989, BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie studenţească apolitică şi non-profit, prezentă la nivel european în cadrul universităţilor cu profil tehnic. În acest moment BEST este prezentă în 82 universităţi din 30 de ţări europene, dintre care 5 în România. Educaţia complementară, suportul în carieră şi implicarea în sistemul de învăţământ european sunt principalele scopuri ale organizaţiei.

Adela Vacaru
adela.vacaru@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/best-timisoara/o-noua-competitie-inginereasca-pentru-studenti-credeai-ca-joaca-s-a-terminat-adevaratele-competitii-abia-acum-incep