Impactul antrenamentului Whole-Body Vibration vs antrenamentul fitness clasic

BUCURESTI - 20 iulie 2007

Comunicat tip General in Sanatate

Potrivit cercetatorilor belgieni un antrenament de 20 de minute cu Power Plate este echivalent cu un antrenament fitness clasic de 60 de minute.
Universitatea Leuven din Belgia a realizat de curand un studiu referitor la efectele antrenamentului cu Power Plate asupra fortei si masei musculare.

Potrivit cercetatorilor belgieni un antrenament de 20 de minute cu Power Plate este echivalent cu un antrenament fitness clasic de 60 de minute.
Universitatea Leuven din Belgia a realizat de curand un studiu referitor la efectele antrenamentului cu Power Plate asupra fortei si masei musculare.

Acest studiu a fost facut sub atenta supraveghere a specialistilor din cadrul Universitatii din Leuven si a avut drept scop investigarea efectelor antrenamentului cu vibratii (whole-body vibration) asupra intregului organism.

Specialistii s-au axat in mod special pe studiul contractiilor izometrice ale muschilor si pe transformarile masei musculare in urma folosirii tehnicii vibratiilor timp de un an. Studiul s-a realizat pe o serie de barbati cu varste ce depaseau 60 de ani.

La barbatii care au folosit ca metoda de antrenament sistemul whole-body vibration, contractiile izometrice ale muschilor si masa musculara au crescut semnificativ atingand valori de 13,1% si 3,8%. La cei care au folosit sistemul traditional de antrenament fitness s-au inregistrat valori de 9,8% respectiv 3,4%. Practic, cifrele ne arata ca nu exista diferente mari intre aceste doua metode de antrenament.

Diferentele intre cele doua metode apar insa atunci cand se contorizeaza timpul care trebuie acordat unei sesiuni de antrenament astfel incat sa se obtina rezultatele dorite.

Daca in cazul antrenamentului clasic, rezultatele apar doar daca acesta se efectueaza timp de 90 de minute in cazul metodei whole-body vibrations rezultatele se obtin mult mai repede, doar 40 de minute investite iar persoanele care au folosit ce-a de-a doua metoda erau mult mai dornice sa urmeze sesiunile de antrenamente decat cei care practicau fitness in stilul classic.

Concluzia specialistilor in urma acestui studiu este ca antrenamentul regulat prin metoda whole-body vibration este eficient pentru cresterea izometriei si ajuta atat pentru extensia fortei la nivelul genunchilor precum si la cresterea masei musculare a picioarelor.

Conform studiului, aceste descoperiri arata ca antrenamentul prin metoda whole-body vibration este o componenta importanta in prevenirea pierderii degenerative a masei scheletice musculare.

Despre BiG PR

-------------------------------------------
Despre Universitatea Leuven

Universitatea Leuven se ocupa de cercetarea aplicata in toate disciplinile academice. In ultimii ani, calitatea si cantitatea eforturilor depuse de specialistii Universitatii Leuven au crescut considerabil, situand universitatea in fruntea elitei academice europene.


Despre Power-Plate:

Power-Plate este lider de piata în domeniul tehnologiei vibratiilor. Studiile stiintifice au demonstrat efectele extraordinare observate în practica. Acestea includ: tonifierea musculaturii, îmbunatatirea mobilitatii si a coordonarii, activarea circulatiei, cresterea metabolismului, fitness, asigurarea confortului si echilibrului, combaterea celulitei si a efectelor negative ale folosirii neadecvate a cosmeticelor.

www.power-plate.ro



Oana Balan
Account Manager
BiG Media PR
oana.balan@bigPR.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/big-pr/impactul-antrenamentului-whole-body-vibration-vs-antrenamentul-fitness-clasic