PPE a finalizat Congresul de la Varsovia cu adoptarea Manifestului electoral

BUCURESTI - 1 mai 2009

Comunicat tip General in Politic

PPE a adoptat oficial Manifestul politic privind alegerile pentru Parlamentul European.
Reprezentantii celor 74 de partide membre PPE au aprobat, in unanimitate, documentul electoral in timpul celei de-a doua sesiuni a Congresului Extraordinar de la Varsovia care s-a desfasurat intre 29-30 aprilie 2009 sub sloganul PPE “Strong for the people”-“Puternici pentru oameni”

Manifestul detaliaza propunerile PPE care au in vedere cinci subiecte de interes: criza economica, modificarile privind structura demografica, securitatea( imigrarea, siguranta alimentara si amenintarea terorismului) si rolul Europei in activitatea mondiala.

“Am adoptat un pachet solid de propuneri care sa raspunda principalelor provocari suferite de catre comunitatea europeana. Sunt convins ca PPE se va bucura inca o data de increderea cetatenilor europeni si ca va ramane cea mai extinsa forta politica dupa alegerile din iunie, din Parlamentul European” a declarat Wilfried Martens, presedintele PPE.

Congresul PPE a adoptat si cateva rezolutii privind criza economica actuala- somajul din Spania, libertatea religiei, munca juvenila, drepturile rezidentilor aflati in afara tarii lor de origine, rolul regiunilor si oraselor in criza economica si modificarea climatului economic, rolul femeilor in integrarea emigrantilor in societate, si rolul populatiei varstnice .
Congresul PPE a fost un eveniment de amploare care a reunit peste 3000 de reprezentanti ai partidelor si asociatiilor membre PPE si invitati internationali.
Printre liderii prezenti la congresul PPE s-au numarat sefii de stat si de guvern ai tarilor membre precum: Donald TUSK (Polonia), François FILLON (Franta), Angela MERKEL (Germania), Kostas KARAMANLIS (Grecia), Jan-Peter BALKENENDE (Olanda), Jean-Claude JUNCKER (Luxemburg), Silvio BERLUSCONI (Italia), Herman VAN ROMPUY (Belgia), Fredrik REINFELDT (Suedia), Andrius KUBILIUS (Lituania), Lawrence GONZI (Malta), Emil BOC (Romania), Ivo SANADER (Croatia), Sali BERISHA (Albania), Nikola GRUEVSKI (Republica Macedonia) and Mikheil SAAKASHVILI (Georgia).

Presedintii Comisiei Europene si Consiliul European (José Manuel BARROSO si Hans-Gert POETTERING) au participat de asemenea la congres alaturi de multi lideri ai partidelor membre PPE , carora li s-a alaturat si Lech Walesa fost lider al Sindicatului Solidaritatea.

Documentele adoptate, discursurile si pozele din cadrul congresului sunt disponibile pe site-ul www.eppwarsaw2009.eu

Congresul a fost precedat de intrunirea Biroului Politic PPE, care a acceptat ca nou membru, formatiunea politica CDS-PP din Portugalia.
“ Aceasta este o veste minunata deoarece CDS-PP reuneste familia PPE dupa alianta sa cu partidul conservator englez.” a declarat presedintele PPE, Wilfred Martens.

PNTCD a reprezentat Romania prin presedintele Marian Petre Milut. Partidul National Taranesc Crestin Democrat este partidul roman cu cea mai lunga traditie in Partidul Popular European.

Despre BiG PR

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat este expresia politică, organizată, a două principii - forţă ale tradiţiei istorice româneşti: ideea afirmării independenţei naţionale şi ideea realizării dreptăţii sociale.
Biroul de presa
Andreea Artenie
tel:0733.670.932/0721.756.684
comunicare@pntcd.ro