DN1, KM 19,3: KM ZERO AL BUNULUI GUST - EDU-ENO-GASTRO

BUCURESTI - 7 aprilie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Mâncăm ce apucăm. Pe unde apucăm. Nu dăm importanţă ciugulitului de peste zi și trecem de ora mesei, în viteză. Adorăm fast-food-ul, shaorma dubioasă de la colț îmbibată până la refuz cu grăsime, pateurile înghețate ce emană-n stradă mirosuri amețitoare, nesaturate însă, iar cartofii prăjiți sunt buni chiar și la micul dejun... Alimentația sănătoasă este doar un concept de bun gust pentru cine își permite luxul unei mese fără excese; o necunoscută pentru noi, cei de rând, care mâncăm ieftin și fără reguli.

Caloriile și carbohidrații ne provoacă păreri doar preţ de o discuție la o țigară. La toate astea merge bine o băutură plină de acid, care să ne dea senzații... mai ales în combinaţie cu un energizant. Nu știm ce face enologia și de ce ne-ar ajuta un barista să găsim aroma perfectă... dar, combatem vehement E-urile fără de care nu putem altfel trăi... Pentru mulți, vitaminele se găsesc în alcool și nopți nedormite, iar fructele şi legumele sunt cu siguranţă... modificate genetic! Aşa că de ele trebuie să ne ferim! Ignorăm semnalele de alarmă, studiile, sfaturile medicilor, obezitatea, gastrita... căderea părului, crampele musculare... celulita, decesul prematur. Educația eno-gastronomică nu pare a fi utilă sau de interes pentru noi și copiii noștri, pentru că nu avem timp să căutăm în dicţionar aceste cuvinte... Greșit. Cel puțin micuților trebuie să le dăm o șansă! Tu eşti cel care plăteşte pentru un hamburger frumos ambalat (n.r. o super afacere... jucăria chinezească e gratis!), ca să tacă cel mic, şi, cum fără ciocolată n-o să-și facă lecțiile... De tine depinde sănătatea ta. A familiei tale. A copilului tău! Ca să educăm micuţii, trebuie să începem cu noi! Tu ce mănânci?

Așa a început nevoia de bun gust pe DN1, la kilometrul 19,3. Surse din piaţă susţin că reprezentanţii Brava şi-au propus să se implice necondiţionat, să educe. Prin informații. Prin sfaturi și idei. Prin bun gust. Fără reclamă mincinoasă. Fără compromisuri. Fără oferte speciale şi numere pe ecran. Aşa se va afla ce este bucătăria tradiţională, internaţională, sănătoasă, ce sunt excesele gastronomice, de ce avem nevoie de exotism şi naţional, artă şi cultură în actul alimentar, cum facem o cafea bună, terapie prin alimentaţie, cum pregătim masa în familie sau cum se gătește în restaurant, ce este mixologia, tradiţia, cum asortăm vinul şi ajungem la foodologie, de ce avem nevoie de standardizare sau artizanal, tehnologie, experienţă… EDU-ENO-GASTRO. Nu asta este reţeta succesului, dar Brava nu-şi propune să descopere senzaţionalul. Participanţii la trafic vor descoperi însă primii toate acestea la km 19,3. Pe DN1, la ieşirea din Otopeni, după pădure…



Pentru cine a ratat informarea de săptămâna trecută…



În data de 30 martie, anunțam într-un prim comunicat că au început lucrările pe Drumul Național 1, pentru un nou proiect – “de bun gust”, după cum declarau surse din cadrul Brava ce preferă să-şi păstreze anonimatul -, amplasat la km 19.3, pe partea stângă a carosabilului, pe sensul de mers București – Ploiești. Vizibilitate maximă au conducătorii auto care ajung în dreptul benzinăriei Petrom, iar potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Dispeceratului pentru Monitorizarea Traficului de Bun Gust, pentru a nu înregistra blocaje în trafic, în zonă se poate rula cu o viteză constantă de cel mult 30 km/h. De asemenea, participanţii la trafic se pot aştepta ca Poliția Rutieră să ia măsuri suplimentare, prin amplasarea în zonă a un radar mobil, cu scopul de a-i disciplina pe conducătorii auto... pofticioși.



Revenim cu detalii. Vă dorim încă o săptămână „de bun gust”!



Atenţie! ACESTA ESTE UN COMUNICAT DE PRESĂ FĂRĂ PRETENŢIA DE A FI O ŞTIRE.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bilancia-exim1/dn1-km-193-km-zero-al-bunului-gust-edu-eno-gastro