Declaraţia producătorului mărcii NUK ca urmare a ştirii: “China a retras de la vânzare un talc pentru bebeluşi produs în Germania”

BUCURESTI - 9 aprilie 2009

Comunicat tip General in Social

Compania germană MAPA GmbH, proprietarul mărcii NUK, nu produce şi nu comercializează pudră de talc pentru bebeluşi. Marca NUK este importată în România de compania Biochefarm International S.R.L. Compania MAPA GmbH produce exclusiv suzete şi biberoane pentru bebeluşi comercializate sub marca NUK. Aceste produse sunt proiectate şi fabricate la facilităţile de producţie din Germania, unde sunt permanent supuse controalelor stricte de calitate. Toate produsele fabricate de NUK îndeplinesc toate condiţiile de siguranţă.

În cazuri exceptionale MAPA GmbH permite anumitor producători, selectaţi în prealabil, să utilizeze sub licenţă numele mărcii NUK. În Coreea de Sud, compania BORYUNG MEDIENCE Co. Ltd., Seul, este un producător cu licenţă în domeniul produselor pentru îngrijire personală şi produselor cosmetice pentru bebeluşi (creme, pudre etc.) şi este unic responsabil pentru fabricarea si marketingul produselor sale. În calitate de licenţiator, NUK cere utilizatorilor licenţelor să furnizeze informaţii referitoare la produsele sale şi impune acestora să garanteze conformitatea cu toate reglementările legale şi practicile recomandate în domeniu. Compania licenţiată BORYUNG MEDIENCE Co. Ltd a îndeplinit toate cerinţele timp de aproximativ 20 ani, în tot acest interval neexistând nici o reclamaţie referitoare la conformitatea produselor fabricate de aceştia.

Despre Biochefarm International S.R.L.

În legătură cu situaţa creată, NUK se află în prezent în contact cu autorităţile care desfăşoară investigaţii suplimentare, precum şi cu producătorul pudrei de talc pentru bebeluşi, care a procedat la înlocuirea imediată a produsului în cauză.

Produsele producătorului sud-coreean nu au fost comercializate în România, în Uniunea Europeană sau în altă ţară cu excepţia Coreei de Sud şi Chinei.

Contact pentru informaţii suplimentare : Liviu-Adrian Iorgulescu, Managing Director.
Compania: Biochefarm International S.R.L. tel. 021 2233164, fax 021 2223088, www.biochefarm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/biochefarm-international-s-r-l-/declaratia-producatorului-marcii-nuk-ca-urmare-a-stirii-china-a-retras-de-la-vanzare-un-talc-pentru-bebelusi-produs-in-germania