Hram la Biserica Toma Cozma din Iasi

Locul desfasurarii: Biserica Toma Cozma

Organizator: Biserica Toma Cozma

Hram la Biserica Toma Cozma din Iasi

Ca in fiecare an, in Duminica a doua dupa Pasti, cunoscuta sub numele de Duminica Tomei, Biserica Toma Cozma, vechi monument istoric al cetatii Iasului, imbraca haine de sarbatoare intru cinstirea ocrotitorului principal, Sfantul Apostol Toma. Sarbatoarea Hramului acestei parohii va prilejui o serie de manifestari cu o pronuntata trasatura duhovniceasca, intre care mentionam Vecernia Hramului - sambata, 25 aprilie a.c., la ora 18.00, si Sfanta Liturghie, impreuna cu Utrenia si pomenirea pentru ctitori si pentru toti cei raposati - duminica, 26 aprilie, incepand cu ora 8.00.
Atat dupa slujba Vecerniei cat si dupa cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului si Comitetului parohial, al colaboratorilor si prietenilor apropiati ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenti expresia culinara a bucuriei sarbatorii. Aceasta pentru ca stim cu totii, Hramul bisericii nu inseamna doar cinstirea Sfintilor ocrotitori, cat mai ales comuniunea cu ei intru rugaciune. In comuniune cu Sfintii si cu semenii constientizam cu adevarat rostul serbarii crestine. Iar prin comuniune trebuie inteleasa mai cu seama lucrarea binelui in cadrul comunitar. Iata de ce Hramul Bisericii Toma Cozma ne prilejuieste bucuria de a oferi, multumirea sufleteasca a ajutorarii aproapelui, constiinta ca fapta noastra buna este mugurele din care va inflori fericirea netrecatoare.

Incepand cu aceasta deosebita sarbatoare, alaturi de celelalte activitati culturale aflate in desfăsurare la Biserica Toma Cozma, adresam tuturor elevilor si tinerilor interesati invitatia de a se inscrie la CURSUL GRATUIT DE INVATARE A CANTARILOR LITURGICE ORTODOXE — editia a VII-a, pe care il vom organiza din nou, in vederea constituirii unui grup coral care sa intoneze duminica dimineata cantarile din timpul slujbei Utreniei sau din cadrul Sfintei Liturghii atunci cand membrii Corului Parohial sunt plecati in turnee. Prima sedinta va avea loc vineri, 1 mai a.c., ora 16.30.
De asemenea, adresam tuturor copiilor, elevilor, studentilor si tinerilor interesati invitatia de a se inscrie in CLUBUL DE SAH pe care il vom constitui la parohie.

Inscrierile se fac la Secretarul de redactie al Revistei parohiale duminicale „Credinta si fapta”, tel. 0741 706 602, 0761 621 994.

Vasilica Onofrei, Consilier Relatii Publice, tel. 0741 706 602, 0761 621 994, parohiatomacozma@gmail.com

Despre BISERICA TOMA COZMA

Bioma Agro Ecology Co SRL, tel. mobil: 0741 706 602 (Orange), 0761 621 994 (Cosmote), tel. fix: 0332 441 776, fax: 0232 211 273, e-mail: bioma.ecology@gmail.com, www.bioma.ro, Persoană de contact: Vasilica Onofrei, Consilier PR&Marketing.

Participare: Intrare libera