Chiriasul - victima pietei imobiliare romanesti!

Cluj - Napoca - 17 septembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Imobiliare

Desi am depasit o perioada de criza imobiliara profunda, care a avut darul de a taia fara mila in preturile locuintelor, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul chiriilor. Preturile chiriilor in marile orase nu a scazut foarte mult fata de perioada de boom imobiliar, transformand chiriasii in "victime" preferate ale pietei imobiliare actuale.

Chiriasul - victima pietei imobiliare romanesti!

Care sunt motivele pentru care chiriasul este nevoit sa limiteze daunele provocate de criza imobiliara, vom vedea in cele ce urmeaza:

- orasele mari, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, sunt centre universitare puternice. Drept urmare, piata chiriilor nu duce lipsa de clienti. Iar legea cererii si ofertei arata ca, atunci cand exista cerere, nu exista nici un motiv pentru care pretul trebuie sa scada.

- desi s-au cumparat foarte multe locuinte intr-o perioada relativ scurta, oferta de locuinte de inchiriat de pe piata nu a crescut foarte mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in general, cumparatorii si-au cumparat o locuinta pentru propria folosinta, fie ca erau la prima achizitie, fie si-au vandut locuinta mai mica, achizitionand, cu sprijin bancar, o locuinta mai spatioasa. Cererea a ramas astfel mai mare sau cel mult egala cu oferta, lucru care nu justifica o scadere a pretului chiriilor.

- anii de boom imobiliar au oferit cumparatorilor posibilitatea, cu ajutorul bancilor comerciale, sa cumpere locuinte scumpe, beneficiind de credite ipotecare in conditii favorabile. Este vorba despre acei cumparatori care si-au cumparat o a doua locuinta si sa o exploateze prin inchiriere. Este drept, pretul locuintelor a scazut foarte mult, insa ratele la banca au ramas la fel de mari. Aceasta situatie este acum "reparata" de catre chiriasi, nevoiti sa plateasca aceleasi chirii mari, proprietarii dorind sa-si acopere astfel ratele din chirie.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii  imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri (www.inchiriere-apartamente-cluj.ro) apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/blitz-imobiliare/chiriasul-victima-pietei-imobiliare-romanesti