Parteneriat intre Fashion TV si Blue Air

BUCURESTI - 25 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Turism

Blue Air, singura companie de smart flying din România, a încheiat un parteneriat cu Fashion TV. Prima acţiune a acestei colaborări se va desfăşura cu ocazia Bucharest Fashion Week, în perioada 26-29 noiembrie.

Blue Air va oferi premii laureaţilor Romanian Fashion Awards şi finalistelor Top Model Award. Acestea vor consta în bilete de avion către orice destinaţie Blue Air din Europa. De asemenea, Blue Air şi Fashion TV vor trimte patru câştigătoare ale Top Model Award într-o excursie de o săptămână la Malaga. Blue Air va asigura atât transportul cât şi cazarea modelelor în staţiunea spaniolă, iar Fashion TV va trimite o echipă de filmare la Malaga, pentru a realiza un material despre această vacanţă de vis.

„Parteneriatul cu Fashion TV este o evoluţie firească între două companii cu strategii de dezvoltare compatibile. Pe de o parte, avem zboruri către toate capitalele europene ale modei. Aeronavele noastre decolează săptămânal spre Milano, Paris, Londra şi Nisa. De asemenea, profilul pasagerilor noştri a evoluat mult în ultima perioadă. Vedete locale şi internaţionale, precum şi oameni de afaceri aleg să zboare cu Blue Air. Aceştia fac parte şi din publicul ţintă al Fashion TV”, declară Adrian Ionaşcu, director general al Blue Air.

„Am fost foarte plăcut impresionat de serviciul Direct Aero Services pentru transport privat cu avionul. Utilizez foarte des acest tip de serviciu, în toate deplasările mele în Europa şi în lume. Pot spune că echiparea elicopterelor şi aeronavelor pentru transport privat şi pregătirea echipajelor concurează cu cele mai renumite companii de aero-taxi din Europa.”, declară Michel Adam, preşedinte Fashion TV.

Blue Air va continua parteneriatul cu Fashion TV, punând la dispoziţie aeronave din flota Direct Aero Services pentru filmări în România şi în restul Europei.


Despre Direct Aero Services

Înfiinţată în 2007, DIRECT Aero Services este o companie cu capital 100% privat românesc. Principalele servicii oferite de Direct Aero Services sunt: transportul privat cu avionul şi elicopterul, servicii de transport alimentaţie publică precum şi activităţi de marketing turistic. Recent, Direct Aero Services a introdus serviciul de ambulanţă. Elicopterele Direct Aero Services, dotate cu echipamente medicale specializate, pot asigura transportul în regim de urgenţă la orice spital din ţară. Cursele sunt realizate cu avioane şi elicopterele echipate la cele mai înalte standarde şi pilotate de profesionişti experimentaţi şi instruiţi la şcoli renumite din Europa.

Bucharest Fashion Week

În perioada 26-29 noiembrie, la Rin Grand Hotel se va desfăşura cea de-a 12a ediţie a Bucharest Fashion Week, eveniment transmis de FashionTV în 193 de ţări.

În stilul glamorous care l-a consacrat, festivalul va găzdui prezentări de modă spectaculoase semnate de cei mai în vogă designeri români: Cătălin Botezatu, Clara Rotescu, Laura Olteanu, Mihai Albu, Rita Mureşan, Romanitza, Ersa Atelier, Nausica M, Cristiana Purdescu dar şi de tineri designeri precum Alexandra Ghiorghie şi Izabela Purdescu.

Tendinţele în moda sezonului următor vor fi prezentate şi de brand-uri consacrate printre care: BSB, Veronesse, Ocassion, Casa de blanuri MG, Brumihar, Scheremet, sau Dolena, Glamour by Manuela Gaspar, Princess by Ana Radu si Dia Collection.

Noutatea Bucharest Fashion Week noiembrie 2009 este că ţinutele designerilor vor fi purtate de modele de renume internaţional care au defilat pe marile podiumuri ale lumii.

Şi pentru că este un eveniment organizat sub egida FashionTV, Bucharest Fashion Week vă prezinta Top Model Romania, concurs de frumuseţe care a lansat modele de renume ca Valentina Pelinel, Ioana Francia, Claudia Neghina sau Monica Columbeanu. Câştigătoarele vor reprezenta România la concursurile internaţionale organizate de FashionTV în 2010.

Ca la fiecare sfârşit de an, FashionTV desemnează cele mai bune prestaţii în moda şi modeling-ul românesc: cel mai bun designer de haute-couture, cel mai bun designer de pret-a-porter, cel mai apreciat model feminin/masculin şi nu în ultimul rând, designerul anului în România. În premieră, anul acesta, la Romanian Fashion Awards vor fi desemnate cele mai fashion personalităţi politice.

Bucharest Fashion Week se va încheia pe 29 noiembrie cu Baby Day, ziua dedicată modei pentru copii. Brand-urile care vor da tendintele in moda celor mici sunt: Hello Kitty, Captain Hook, Zig Zag, Calvin Klein, DJ Duchjeans.


Despre Blue Air

Blue Air, singura companie de smart flying cu capital 100% privat românesc. Compania este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere şi transporturi cargo. Flota companiei este constituită în prezent din nouă aeronave Boeing 737: trei aeronave seria 737 – 300, două aeronave seria 737 – 400, o aeronavă seria 737-500 şi trei aeronave 737 – 800 Next Generation, cu capacităţi între 126 şi 189 de locuri.

Compania a semnat în 2008 contracte pentru achiziţionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când peste 900.000 de călători au ales să zboare cu operatorul de transport aerian românesc, Blue Air înregistrează o creştere de peste 23%. Pentru acest an, Blue Air anticipează un total de 1.700.000
de călători. În ceea ce priveşte indicatorii economici, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de 124.130.000 de Euro în 2008 şi estimează 170 de milioane pentru 2009. Echipajele Blue Air sunt formate din piloţi experimentaţi (majoritatea având peste 15.000 de ore de zbor).

Performanţa Blue Air nu s-a reflectat doar in indicatorii financiari. Anul acesta, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) a acordat companiei Blue Air premiul Mărul de Aur, una dintre cele mai renumite distincţii în materie de turism. În fiecare an, FIJET oferă premiul Mărul de Aur acelor ţări, oraşe sau organizaţii care au avut o contribuţie marcantă la promovarea turismului şi a domeniilor conexe. Pentru România, celelalte două premii „Marul de Aur” s-au dus către Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului şi respectiv către Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

2008 a fost un an extrem de prolific pentru Blue Air, compania câştigând o serie de contracte extrem de importante. Cel mai important este contractul de concesiune, semnat pe o perioadă de 34 de ani, al aeroportului din Bacău, conform căruia compania va investi în total 45 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii, realizarea pistei de decolare-aterizare, extinderea platformelor în vederea asigurării spaţiilor de parcare şi operare la sol a aeronavelor, realizarea unui nou terminal, precum şi asigurarea sistemului de operare pentru bagaje la plecări şi sosiri. Se adaugă şi contractul câştigat pentru construcţia unui nou terminal la aeroportul Băneasa din Bucureşti, cu o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, toate cumulând cu contractul semnat cu Poşta Română, prin care Blue Air a fost desemnat transportatorul oficial.

florentina.ivan@blue-air.ro
info@blue-air.ro