Titlurile cu adevarat importante incep sa fie si digitale!

BUCURESTI - 16 decembrie 2010

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Ca urmare a faptului ca Adobe DRM (Digital Rights Management) a dovedit ca este cea mai puternica solutie de protectie a cartilor digitale la ora actuala, tot mai multe edituri din Romania se aliniaza tendintelor mondiale.

Bookeen Orizon, cel mai subtire ereader din lume acum si in Romania!

Suntem increzatori ca parteneriatul nostru in astfel de proiecte va aduce avantaje cititorilor indiferent de suportul de pe care vor fi citite cartile.

Andrei Niculescu

Astfel, numarul titlurilor romanesti importante care apar si in versiune digitala este in crestere. Ieri, 15 decembrie, editura NICULESCU si-a anuntat acordul de distributie cu BOOKBYTE. De astazi, titlurile editurii pot fi cumparate online prin libraria digitala bookbyte.ro, toate fiind protejate cu DRM.

Tot ieri, editura TRITONIC a semnat un contract de distributie cu BOOKBYTE doar pentru ebooks securizate  cu DRM.

De asemenea, prin reteaua BOOKBYTE se pot cumpara de vineri 10 decembrie primele 20 de titluri digitale ale editurii HUMANITAS. Acestea, “miezul tare al editurii Humanitas” dupa aprecierea domnului Gabriel Liiceanu sunt si ele protejate cu solutia Adobe DRM.

“Un pas mare in dezvoltarea pietei de ebook in Romania este faptul ca tot mai multi autori si tot mai multe edituri constientizeaza faptul ca drepturile lor sunt intr-adevar protejate cu Adobe DRM. Daca pana acum pe piata de ebook au fost scoase titluri “de test sau acomodare” care sa ajute migrarea cititorilor spre digital, acum vom vedea o crestere cantitativa dar si calitativa a acestei piete. Orice editura are o gama de titluri bestseller. Datorita solutiei DRM vom vedea intr-un interval relativ scurt toate aceste titluri si in format digital. Pentru ca acum exista o solutie de incredere” a spus domnul Radu Apostoae, directorul general al bookbyte.ro

Despre BOOKBYTE SRL

Libraria digitala BOOKbyte.ro s-a lansat in noiembrie 2010, cu ocazia Targului de Carte Gaudeamus si a fost rapid recunoscuta ca pionier in implementarea DRM in Romania. Pe langa beletristica, carti de specialitate, manuale scolare si carti pentru copii BOOKbyte va oferi cititorilor sai posibilitatea de a achizitiona o serie de reviste in format electronic.
Cartile digitale (cunoscute si sub numele de ebooks) sunt considerate cartile viitorului intrucat o informatie de capacitate foarte mare va putea fi stocata si transportata foarte usor dandu-i astfel cititorului posibilitatea de a “deschide” cartea oriunde si oricand folosind un dispozitiv de tip smartphone, laptop, PC sau ereader - dispozitivul special creat pentru astfel de carti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bookbyte-srl/titlurile-cu-adevarat-importante-incep-sa-fie-si-digitale