2007: concurenta mai puternica pentru un post in institutiile UE

BUCURESTI - 9 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Din 2007, romanii vor putea candida pentru orice post scos la concurs de catre institutiile UE. Insa cetatenia nu este singurul criteriu. Pentru a obtine un post remunerat cu 4000 Euro si titulatura de functionar european, EU official, romanii trebuie sa treaca prin furcile caudine ale unui concurs specific institutiilor UE. Pentru cei care vor sa fie mai bine pregatiti pentru competitie, Euroconcurs.ro organizeaza in parteneriat cu CERPECO – CCIR un seminar de pregatire cu Philip Gaskell, trainer pentru angajatii institutiilor UE.

2007: concurenta mai puternica pentru un post in institutiile UE

Sambata si duminica, 18-19 noiembrie, cei interesati isi vor testa gradul de pregatire pentru concurs si vor invata cum sa aleaga raspunsul corect la o intrebare in mai putin de un minut. Vor fi abordate toate cele trei tipuri de teste-grila, avand ca scop insusirea de catre participanti a metodologiei de rezolvare rapida a acestora. De asemenea, se va realiza si o introducere in modalitatea de pregatire pentru proba scrisa. Nu va fi neglijata nici pregatirea psihologica pentru ziua examenului.

Philip Gaskell a derulat cu success seminarii de pregatire pentru Verbal and Numerical Reasoning si Writing Skills pentru angajatii Uniunii Europene, in ultimii trei ani. Aceste cursuri au fost organizate de catre sindicatul Uniunii Europene, Renouveau & Democratie. In plus, el preda cursuri de engleza de afaceri pentru numeroase organizatii in Bruxelles si in imprejurimi. Are 30 de ani de experienta de predare atat in Anglia, cat si in Belgia, unde locuieste din 1991.

In 2006, circa 800 de posturi au fost scoase la concurs special pentru cetatenii romani. 16000 de persoane s-au inscris pentru a sustine testele de preselectie pentru aceste posturi. Cea mai mare concurenta, 66 de candidati pe un loc, s-a inregistrat in domeniul economic.

Pentru a deveni functionar european, „EU official”, singura cale este sa te prezinti la concurs si sa treci de probele de selectie. Daca treci cu bine de aceste probe foarte riguroase devii laureat si intri pe lista de rezerve. Abia atunci poti candida efectiv pentru un post vacant in cadrul unei institutii. In general, selectia se desfasoara in trei etape:

1.Testele de preselectie: se desfasoara in a doua limba cunoscuta de candidat, sunt teste grila si au trei directii principale:
a.Un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene si politicile comunitare;
b.Un test de logica sau abilitati verbale si numerice;
2.Proba scrisa: Un test grila in domeniul de specialitate ales de candidat (audit, administratie si resurse umane, agricultura, drept, economie etc.) si un eseu
3.Proba orala: interviu cu comitetul de selectie

Imagini si comentarii ale participantilor la seminariile anterioare sunt disponibile pe http://forum.euroconcurs.ro

Detalii despre seminar si cum puteti participa: www.euroconcurs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/borderline-services/2007-concurenta-mai-puternica-pentru-un-post-in-institutiile-ue