Euroconcurs.ro s-a intalnit cu tinerii valceni

BUCURESTI - 15 decembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Miercuri 13 decembrie 2006, in incheierea programului Valcea – Mica mea Europa, tinerii voluntari ai V.I.A Phoenix, elevi la Liceul de Chimie din Ramnicu Valcea si la Liceul Teoretic Olanesti, au aflat despre posibilitatea unei cariere in institutiile UE. La intalnire au mai participat si reprezentanti ai Primariei Olanesti, Consiliului Judetean Valcea, ai Bibliotecii Judetene Antim Ivireanul si alti salariati si membri Phoenix Carita precum si ziaristi. Discutiile au fost urmate de decernarea premiilor V.I.A Phoenix 2006.

Euroconcurs.ro s-a intalnit cu tinerii valceni

Programul Valcea – Mica mea Europa este la a doua editie, atat populatia cat si autoritatile locale raspunzand pozitiv apelului asociatiei pentru o mai buna informare pe teme europene. Tinerii valceni au fost in egala masura interesati si de posibilitatea continuarii studiilor in strainatate. Ziua s-a incheiat la Universitatea Constantin Brancoveanu, cu o scurta intrevedere cu doamna Iuliana Ciochina, decan al Facultatii de Management Marketing in Afaceri Economice, Rm. Valcea si profesori ai sectiei de Relatii internationale.

Din 2007, romanii vor putea candida pentru orice post scos la concurs de catre institutiile UE. Insa cetatenia nu este singurul criteriu. Pentru a obtine un post remunerat cu 4000 Euro si titulatura de functionar european, EU official, romanii trebuie sa treaca prin furcile caudine ale unui concurs specific institutiilor UE. In 2006, Euroconcurs.ro a organizat 6 seminarii de pregatire, la care au participat peste 250 de persoane, in Bucuresti si Iasi.

In 2006, circa 800 de posturi au fost scoase la concurs special pentru cetatenii romani. 16 000 de persoane s-au inscris pentru a sustine testele de preselectie pentru acestea. Cea mai mare concurenta, 66 de candidati pe un loc, s-a inregistrat in domeniul economic.

Pentru a deveni functionar european, „EU official”, singura cale este sa te prezinti la concurs si sa treci de probele de selectie. Daca treci cu bine de aceste probe foarte riguroase devii laureat si intri pe lista de rezerve. Abia atunci poti candida efectiv pentru un post vacant in cadrul unei institutii. In general, selectia se desfasoara in trei etape:

1.Testele de preselectie: se desfasoara in a doua limba cunoscuta de candidat, sunt teste grila si au trei directii principale:
a.Un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene si politicile comunitare;
b.Un test de logica sau abilitati verbale si numerice;
2.Proba scrisa: Un test grila in domeniul de specialitate ales de candidat (audit, administratie si resurse umane, agricultura, drept, economie etc.) si un eseu
3.Proba orala: interviu cu comitetul de selectie

Imagini si comentarii ale participantilor la seminariile anterioare, precum si de la intalnirile de la Ramnicu Valcea sunt disponibile pe http://forum.euroconcurs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/borderline-services/euroconcurs-ro-s-a-intalnit-cu-tinerii-valceni