Bilant GastroPan 2013 Cea mai mare expozitie de profil din Romania

Odorheiu Secuiesc - 17 aprilie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, HoReCa

Editia a cincea a expozitiei internationale GastroPan a atras aproximativ 20.600 de vizitatori aflati in cautarea celor mai noi si eficiente solutii de dezvoltare pentru afacerile de profil. Pe o suprafata de 10.000 mp si-au expus ofertele 132 de expozanti din 24 de tari, programul fiind imbogatit de numeroase demonstratii practice sustinute de cei mai talentati specialisti romani si straini, dar si de competitii la care au participat peste 150 de brutari, cofetari si bucatari.

Bilant GastroPan 2013 Cea mai mare expozitie de profil din Romania

Dezvoltarea expozitiei fata de anul trecut arata ca, desi industria de profil este serios afectata de criza, operatorii si producatorii din domeniu s-au aratat extrem de interesati sa gaseasca solutii de relansare a afacerilor. Furnizorii din domeniu au raspuns nevoilor adaptandu-si ofertele la realitatile pietei actuale si oferindu-le partenerilor solutii si tehnologii capabile sa ii ajute sa strabata aceasta perioada dificila.

Comparativ cu editia din 2012, anul acesta la GastroPan a crescut suprafata de desfasurare cu 65%, numarul expozantilor cu 24% si numarul vizitatorilor cu 46%. Numarul tarilor reprezentate la standurile expozitiei a crescut cu 50%, in timp ce suprafata medie a standurilor ocupate a crescut cu 62%. Mai multi expozanti au sustinut la standurile proprii numeroase demonstratii practice pentru a-i convinge pe vizitatori de eficienta tehnologiilor, echipamentelor si ingredientelor expuse. Pe tot parcursul expozitiei 20 de maestrii artizani talentati au sustinut demonstratii de modelare in zahar, ciocolata, turta dulce sau martipan, de sculptura in legume si fructe, show-uri de gatit si sesiuni de decorare a torturilor.

Zona de concurs din cadrul expozitiei a constituit una din principalele atractii ale evenimentului. Cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari si-au etalat talentul zilnic, pe o suprafata de 1.000 mp prezentand cele mai deosebite paini, produse de patiserie , torturi, platouri culinare sau piese artistice din aluat, ciocolata, zahar, fructe si legume. La cele 9 categorii de concurs s-au intrec 150 de brutari, cofetari si bucatari, iar cele mai mari premii au fost trofeele pentru Painea, Tortul si Inghetata Anului 2013.

Expozitia GastroPan si-a consolidat astfel pozitia de eveniment de referinta in industria de panificatie , cofetarie si alimentatie publica . Organizatorii tin sa multumeasca tuturor expozantilor, vizitatorilor, asociatiilor de specialitate, concurentilor, membrilor juriului si partenerilor care au sustinut desfasurarea acestui eveniment! In curand vom reveni cu detalii despre urmatoarea editie a expozitiei.

Castigatorii Concursurilor GastroPan: cei mai buni brutari, cofetari si bucatari!

PAINE (P1)

I. ADRIANA BOLGIU SNC – Urlati

II. MADEXPORT SRL – Sfantu Gheorghe

III. PRIMULA SRL – Sanmartin

CREATIE ARTISTICA IN ALUAT (P2)

I. MADEXPORT SRL - Sfantu Gheorghe

II. ELDI BRUTARIA SRL – Agristeu

III. PISLARU SRL – Roata de Jos

PATISERIE (P3)

I. ELDI BRUTARIA SRL – Agristeu

II. ANA PAN SA – Bucuresti

III. MADEXPORT SRL - Sfantu Gheorghe

TORT (C1)

I. MAGIC ROYAL SRL – Bucuresti

II. ANA PAN SA – Bucuresti

III. SENSATION CAKE – Brasov

CREATIE ARTISTICA IN COFETARIE (C2)

CIOCOLATA

I. DIOMARZIPAN - Sfantu Gheorghe

II. MOHAMED FATHY – Bucuresti

III. POEM CAFFE – Braila

ZAHAR

I. DELICE INTERNATIONAL – Campina

II. MELCAT COM IMPEX SRL – Bucuresti

III. DELICE INTERNATIONAL – Campina

MARTIPAN

I. ANA PAN SA – Bucuresti

II. VATAMANIUC MARIANA - Botosani

III. AMERICAN DESSERTS – Oradea

GELATERIE (C3)

I. LA ANGELA – Targu Mures

II. REGHINA PRODIMPEX SRL – Cluj-Napoca

III. KRYS-LUKYS SRL – Simleu Silvaniei

SCULPTURA IN FRUCTE SI LEGUME (G1)

I. GASTROHELP CATERING – Constanta

II. CASA KRAUS – Bucuresti

III. SCOALA BELLA ITALIA – Braila

 

* Categoriile „Platouri Preparate Reci” (G3) si „Cupa de Cristal a Bucurestiului in Arta Culinara” (G2) au fost organizate de catre Asociatia Euro-Toques Romania si respectiv Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT). Lista castigatorilor la aceste categorii va fi publicata pe www.gastropan.ro.

Despre Boro Info SRL

DESPRE EVENIMENT

GastroPan este cel mai mare targ de panificatie, cofetarie si alimentatie publica organizat pe piata autohtona de profil si unul dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est. Expozitia este organizata de compania Boro-Info SRL, editura revistelor Brutarul-Cofetarul si Gastromedia, cu peste 12 ani de experienta in stabilirea relatiilor dintre furnizorii si producatorii din domeniile panificatiei, cofetariei si alimentatiei publice.