Începe weekendul GastroPan 2012: experimentaţi armonia gusturilor!

Targu Mures - 21 martie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Social, HoReCa

Unul din principalele evenimente culinare din Europa Centrală şi de Est îşi deschide porţile vineri, 23 martie, la ora 10:00. Cei mai talentaţi 100 de specialişti din toată ţara se întrec la concursurile GastroPan , pentru câştigarea unor premii precum Pâinea, Tortul şi Îngheţata Anului. Programul va fi animat de numeroase demonstraţii live, care vor promova talentul şi latura artistică a meseriilor de brutar , cofetar şi bucătar.

Expozitie internationala de panificatie, cofetarie si alimentatie publica.

Expoziţia GastroPan poate fi vizitată gratuit între orele 10 - 18, în perioada 23-25 martie, la Centrul Expo President din Târgu Mureş. Evenimentul expune, pe o suprafaţă de 6.000 mp, ofertele a peste 100 de furnizori de materii prime, echipamente şi accesorii pentru brutării, patiserii, cofetării şi restaurante, sosiţi din 16 ţări.

Armonia gusturilor

Evenimentul se adresează afacerilor de profil - prin gama variată de materii prime, echipamente, dotări şi accesorii prezentate la standuri, dar şi publicului larg - care va avea oportunitatea de a cunoaşte şi a degusta cele mai bune produse de panificaţie, cofetărie şi gastronomie .

Printre demonstraţiile practice LIVE, susţinute de cei mai experimentaţi brutari, cofetari şi bucătari se numără:

• coacerea pâinii şi a produselor de panificaţie şi patiserie;

• tehnici artizanale de preparare a îngheţatei şi a ciocolatei;

• prezentarea tendinţelor în alimentaţia sănătoasă;

• formare figurine, decoraţii şi piese artistice din ciocolată, zahăr şi marţipan;

• preparare produse de patiserie, snack-uri şi gustări rapide;

• demonstraţii gastronomice şi de sculptură în fructe şi legume;

Concursurile GastroPan: spaţiul inovaţiei şi talentului

Peste 100 de specialişti sosiţi din toate colţurile ţării se vor întrece la 7 categorii de concurs , cu scopul de a promova talentele brutarilor, cofetarilor şi bucătarilor şi de a impulsiona creşterea calităţii produselor de pe piaţa panificaţiei, cofetăriei şi alimentaţie publice.

La secţiunea Panificaţie, vineri, zeci de brutari vor prezenta cele mai bune sortimente de pâine şi produse de patiserie, obţinute după tradiţiile specifice diverselor regiuni ale ţării, dar şi piese artistice din aluat de panificaţie (tematica: Omul şi Pâinea). Cel mai râvnit premiu al zilei va fi trofeul Pâinea Anului 2012.

Sâmbătă, la secţiunea Cofetărie, concurenţii vor expune cele mai reuşite torturi de nuntă şi piese artistice din ciocolată, zahăr sau marţipan (având ca tematică: Natura) dar şi cele mai bune sortimente de îngheţată artizanală. Premiile zilei vor fi Tortul Anului 2012 şi Îngheţata Anului 2012.

Duminică intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai reuşite platouri culinare.

Vă aşteptăm la expoziţia culinară a anului, GASTROPAN 2012!

GastroPan este una dintre cele mai mari expoziţii de morărit, panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică din Europa Centrală şi de Est. Evenimentul expune ultimele tendinţe şi tehnologii pentru specialiştii şi antreprenorii din domeniu, programul fiind completat de numeroase concursuri şi demonstraţii practice.

Despre Boro Info SRL

BORO-INFO SRL are o experienta de peste 10 ani in editarea revistelor de specialitate de nisa, tip business-to-business, respectiv in organizarea de evenimante de afaceri.
Principalele branduri ale companiei sunt:
GASTROMEDIA - Revista alimentaţiei publice;
BRUTARUL-COFETARUL - Revista morarilor, brutarilor, cofetarilor şi patisierilor;
GASTROPAN - Expoziţie internaţională de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/boro-info-srl1/ncepe-weekendul-gastropan-2012-experimentai-armonia-gusturilor