Branzas crează un nou brand: Gălbenel – ouă nou nouţe

Cluj Napoca - 18 iunie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Branzas Design a realizat pentru SC Triticum Sebeş SRL întregul proces de branding, începând de la audit şi strategie, la naming şi identitate, până la packaging şi materiale de comunicare. În crearea personalităţii noului brand s-a ţinut cont de cele două aspecte care traduc viziunea companiei: îmbinarea tradiţiei creşterii păsărilor cu cerinţele europene în privinţa calităţii şi eficienţei în producţia de ouă. Astfel, i s-a conferit brandului o personalitate jucăuşă şi proaspătă, care arată grijă şi respect pentru viaţa bună, simplă şi sănătoasă, ancorată în tradiţiile satului românesc.

Numele ales pentru noul brand – Gălbenel – este simplu şi vesel, iar la nivel semantic vorbeşte despre calităţile intrinseci ale produsului. Descriptorii care însoţesc numele întregesc percepţia brandului, îi dau greutate în categoria produselor care respectă o veche tradiţie, “ouă proaspete de fermă din Pianu de Jos, Alba”, la care se adaugă noutatea prin tagline-ul “ouă nou nouţe”, cu dubla semnificare de produs foarte proaspăt, dar şi de produs conform unor noi standarde de calitate. Pentru identitatea vizuală s-a ales o combinaţie de litere, forme şi culori care să inspire prospeţime, curăţenie, natural şi în acelaşi timp tradiţie şi autentic. Logo-ul a fost desenat într-o combinaţie cromatică de alb, galben şi verde, cu o formă ce aminteşte de ou, soare şi flori. Packagingul în culori naturale, cu dominanta cromatică verde deschis şi produsul reprezentat grafic gata preparat, asigură vizibilitatea imediată la raft şi crează dorinţa de cumpărare.

“Suntem încântaţi de colaborarea cu Branzas Design, care a creat pentru noi Gălbenel într-un interval de timp foarte strâns. Noua personalitate a brandului, proaspătă şi veselă, îl va ajuta cu siguranţă să crească, să se impună şi să fie preferat pe rafturile multor supermarketuri din ţară”, declară d-na Rodica Sârbu, director general al SC Triticum Sebeş SRL.

“Deschiderea a fermei agrozootehnice de găini ouătoare a SC Triticum Sebeş SRL a însemnat pentru Branzas o adevărată provocare la nivel strategic şi creativ, necesitând o rapidă şi concentrată mobilizare de forţe în jurul creării şi definitivării identităţii noului brand de ouă al companiei, a realizării ambalajelor şi materialelor de comunicare necesare evenimentului de lansare”, declară dl. Bogdan Brînzaş, creative director & CEO al Branzas Design.

Despre Branzas

Branzas (www.branzas.ro), înfiinţata in 1994 la Cluj-Napoca, este prima agenţie de consultanţă pentru branding şi design infiintata in Romania, cu o vasta experienta in analiza, crearea si implementarea identitatii de brand, avand la activ un portofoliu extins in corporate si FMCG. Primul brand creat de Branzas a fost Ursus în 1995. Printre clienţii nostri se numară Autonet, Coffeeright, Connex, Elis, Gregory’s, IBM, Lafarge, Microsoft, MOL, PlusGSM, Procter & Gamble, Ringier, Sanex, Siemens, Standard Snacks, Ţiriac Holdings, Ţiriac Auto, Ursus Breweries.
Branzas este partenerul exclusiv al Interbrand (www.interbrand.com, www.interbrand.ch).

Bogdan Branzas
Creative Director & CEO
bogdan.branzas@branzas.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/branzas/branzas-creaza-un-nou-brand-galbenel-oua-nou-noute