Buget promotional

Definitie Buget promotional

Costul estimativ al unei actiuni promotionale. Totalul resurselor alocate de o firma activitatilor promotionale. Acestea includ, pe de o parte, bugetul media, cheltuielile de promovare a vanzarilor, merchandising, PLV s.a., iar pe de alta parte, bugetul de promovare institutionala: campanie de sponsorizare, organizarea de conferinte, seminarii, editarea unei publicatii proprii, crearea de evenimente, open days, alte actiuni de relatii publice. Metode de determinare a bugetului promotional: un anumit procent din vanzarile prognozate, intr-o perioada determinata (engl. - percentage-of-sales method)utilizarea tuturor resurselor disponibile (engl. - all you can afford approach, overkill method)in functie de bugetul promotional al concurentilor (SOV) - comparativ cu bugetul altor firme din sectorstep-by-step campaignin functie de obiectivele promotionale si mijloacele financiare disponibile ale firmei, de experienta s.a.Spre exemplu, bugetul promotional poate reprezenta o medie de 7% din cifra de afaceri a firmei prognozata pentru viitorul an financiar, cu diferentieri insemnate intre game (2-3% pentru produsele alimentare, 10-15% pentru cele de igiena si intretinere etc) sau in functie de ciclul de viata comerciala a marcii (resurse mai ridicate in faza de lansare etc). Advertising allowance (engl.) - aranjament in baza caruia producatorul acorda asistenta financiara distribuitorului in schimbul realizarii de catre acesta a activitatilor promotionale specifice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Buget promotional? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Buget promotional.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Buget promotional. Definitiile termenilor despre Buget promotional cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Buget promotional, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Buget promotional.