BUNĂTĂȚI CU CIOCOLATĂ DE LA PRACTIC ÎN BUCĂTĂRIE

BUCURESTI - 26 octombrie 2011

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, HoReCa

Practic în bucătărie te provoacă, te surprinde, te ademenește cu BUNĂTĂȚI CU CIOCOLATĂ - noul număr special al unei cărți de bucate pregătită pentru cei ce doresc să savureze rețete prospete, delicioase cu ciocolată, cacao, cafea & co.
Peste 50 de rețete de prajituri, torturi și bomboane, adevărate cadouri cu ciocolată, probate și degustate în bucătaria practică, rețete garantate 100%!
Cartea de bucate BUNĂTĂȚI CU CIOCOLATĂ poate fi cumparată de la orice punct de difuzare a presei din toata țara.
Asa ca luați, gustați, savurați și bucurați-vă!
Citiți mai jos povestea încântătoare a unui mic Moț-de-Ciocolată.

BUNĂTĂȚI CU CIOCOLATĂ

BUNĂTĂȚI CU CIOCOLATĂ

 În perioada în care am lucrat la "Bunătăți cu ciocolată" bucătaria a frămătat îmbietor și... misterios; colegii au gustat, mai mult sau mai puțin pe furiș dar... zâmbesc, de atunci, cu siguranță mai mult! Fotografiile strălucesc iar paginile cărții de bucate sunt mai dulci ca niciodată! "Bunătăți cu ciocolată" te îmbie să prepari acasă dulcele tău preferat chiar dacă până acum nu ai facut-o niciodată!  

Adina Gheorghe - Marketing Manager

O poveste dulce – amăruie

A fost odată ca niciodată, a fost un mic Moț-de-Ciocolată, care își dorea să fie la fel de important precum o tabletă de ciocolată. Asta își dorea azi. Să fie ciocolata pe care toți copiii o cer de la părinți cu glasuri mieroase și care le face atâââta plăcere. Ce bine trebuie să fie să ai straie frumoase, de staniol lucios și foșnitor, și să te dorească mâini, ochi și gură deopotrivă!

A doua zi, Moț-de-Ciocolată se visa o întreagă prăjitură cu cremă de ciocolată. Moale, cremoasă, lipicioasă și savurată de buze senzuale.  Mmmm… Și se răzgândea: ba parcă vroia să fie cât o glazură de ciocolată întinsă într-o tavă maaare, peste o prăjitură cu nucă prăjită. Crocantă, opunând puțină rezistență, cu atât mai dorită de gurmanzi.

În următoarea zi se întâlnea la bucătărie cu Moț-de-Frișcă și se oglindea într-o tavă de inox și visa ce bine le-ar sta celor două mici Moațe – de ciocolată și de frișcă – împreună, pe o bucată de prăjitură cu fructe roșii… Sub un cer albastru, senin, lângă o cafea aromată,  aburindă, ademenitoare. Parcă vedea cum pofticiosul pregătit de devorat așa ospăț nu ar lăsa nicio fărâmiță de prăjitură să se risipească.

Vai, ce vis frumos!

Îl copleșea pe Moț-de-Ciocolată invidia de câte ori pe masa de bucătărie tronau grămezi de cacao și de ciocolată rasă, de cafea pudră și de nes, numai bune de amestecat în blaturi sau în creme.

El de ce trebuia să fie atât de mic, atât de neînsemnat, atât de lipsit de importanță?!? El de ce nu a avut parte de aventura unui bain-marie vreodată?!?

Își imagina seara, înainte de culcare, că este o cremă cu bucăți de ciocolată și migdale, alunecând amețitor între pereții unei rulade. Pâârtieee!

Cornulețele îi dădeau frisoane. Cine a văzut cornulețe cu moațe? Nimeni. Însă cornulețe cu ciocolată, da. Și nimic nu îți înnebunește mirosul ca niște cornulețe fragede, proaspăt scoase din cuptor. Se mușcă din ele și ciocolata se scurge ușor, lăfăindu-se în toată splendoarea-i, iar degetele, limba și buzele deopotrivă se pun stavilă în calea evadării, din dorința fierbinte de a nu se pierde nicio picătură din deliciu.

Asta da viață!, își spunea Moț-de-Ciocolată, apoi cădea într-o depresie adâncă, timp de câteva ore, până când simțurile îi erau atacate de plăcerea supremă a vederii unui cozonac auriu, aburind, ce ascunde în pântecele-i dolofan ciocolată cu rom. Dacă el, Moț-de-Ciocolată, ar fi în pielea acelei creme măcar pentru o …felie, ar renunța pentru restul vieții la orice dorință de mărire.

Da, te rog, Zeiță a Bucătăriei, acordă-mi această favoare și nu îți voi mai cere nimic, niciodată, se ruga Moțul nostru.

Buna zeiță se îndură de rugile-i fierbinți și îl puse pe Moț-de-Ciocolată pe una dintre bucățile de amandină pe care copiii le ceruseră și ei, cu rugăminți adânci, mamei, de ziua lor. Și pentru ca plăcerea să-i fie și mai mare, pe cealaltă bucățică de amandină, trona fericit, mândru și el de onoarea acordată, Moț-de-Frișcă.

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa. Și-am încălecat pe-o căpșună și am ornat-o cu un mic moț de ciocolată, savurând-o.

Susana Pletea, director editorial

Despre Burda Romania

Editura Burda România este parte a BVO – Burda Verlag Osteuropa, divizia de est a Hubert Burda Media cu o istorie pe piaţa media de peste 100 de ani – companie de top europeană, prezentă în mai multe domenii, de la editare de publicaţii până la producţii radio şi tv, webhosting, marketing direct.
In Romania, compania tipareste 23 de titluri periodice, cu un succes extraordinar.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/burda-romania/bunatati-cu-ciocolata-de-la-practic-in-bucatarie