Motorina Euro 3 in ringul BRM este de 1965 RON/tona

BUCURESTI - 6 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Aproximativ 4,5 milioane de dolari a inregistrat Bursa Romana de Marfuri, in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2006, din cele 40 de tranzactii organizate pe piata la disponibil si pe cea a licitatiilor.

Pe Piata la disponibil a produselor petroliere au fost tranzactionate 3 ordine la sediul central din Bucuresti, in valoare de aproximativ 210.000 USD. Cele mai mari tranzactii au fost incheiate de Compania Nationala a Sarii, care a achizitionat 65 tone de motorina Euro 3 la pretul de 1965 RON/tona, fara accize si TVA.
O alta tranzactie importanta a fost incheiata de Administratia Canalelor Navigabile, care a achizitionat o cantitate de 140.000 litri de CLU la pretul de 1,2 RON/litru.
Pe Piata la disponibil a BRM se tranzactioneaza diferite categorii de marfuri fungibile: produse petroliere si alte produse energetice - carburanti, combustibili de incalzire, cereale si alte produse agro-alimentare - grau, orz, ovaz, floarea-soarelui, soia, animale in viu, carcase de animale abatorizate; alte marfuri fungibile - uleiuri, compusi chimici de uz industrial, metale.
In perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2006, in ringul BRM si al punctelor de lucru din teritoriu, pe Piata licitatiilor s-au desfasurat 37 proceduri de achizitii si vanzari, care au totalizat o valoare de peste 4,2 milioane dolari.
Cea mai mare valoare de tranzactionare din ringul BRM, cifrată la peste 2,3 milioane dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de SNTFM CFR Marfa, care a achizitionat uleiuri minerale si servicii de executare calificata a pazei obiectivelor, bunurilor si valorilor.
In perioada analizata, pe Piata licitatiilor, terminalele BRM au organizat 21 proceduri de achizitii si vanzari care au totalizat o valoare de tranzactionare de peste 425.000 dolari.
Topul general al punctelor de lucru ale BRM in teritoriu situeaza pe primul loc Terminalul Iasi cu o valoare contractuala de peste 185.000 USD – exclusiv din tranzactii pe Piata licitatiilor - urmat de Cluj cu peste 140.000 dolari, Brasov cu peste 46.000 dolari, Craiova cu aproximativ 30.000 USD, Galati cu aproximativ 12.500 USD, Timisoara, Prahova etc.

Despre Bursa Romana de marfuri

Bursa Romana de Marfuri - punct de referinta bursier sub umbrela caruia se vor putea gasi solutii pentru tranzactionarea oricaror produse fungibile.
Dezvoltarea in conditii de maxima siguranta si transparenta a unor platforme de tranzactionare electronice sau prin strigare libera, in conditii de lichiditate crescanda, este modalitatea prin care Bursa Romana de Marfuri va fi recunoscuta local, regional si international ca institutie bursiera.

Piata Presei Libere 1
pr@brm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bursa-romana-de-marfuri/motorina-euro-3-in-ringul-brm-este-de-1965-rontona