Produsele petroliere vedetele tranzactiilor in ringurile BRM

BUCURESTI - 3 martie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Tranzactia lunii februarie la BRM a fost inregistrata de M.Ap.N, care a cumparat produse petroliere pe Piata la disponibil in valoare de 20,4 milioane dolari, obtinand o economie de aproape 1,4 milioane dolari.

Produsele petroliere vedetele tranzactiilor in ringurile BRM

Pozitia secunda este ocupata de Posta Romana cu o valoare a achizitiilor de 13,1 milioane dolari, iar locul al treilea de CFR Marfa cu o valoare de tranzactionare de 8,6 milioane dolari. Astfel, Posta Romana si-a asigurat in leasing tehnica de calcul, iar CFR Marfa a achizitionat combustibil lichid, servicii de transvazare statii CFR, servicii medicale de medicina muncii si a vandut servicii de transbordare statii CFR, autovehicule uzate etc.
Tranzactiile acestei luni au propulsat piata la disponibil in interesul participantilor, inregistrandu-se, in fapt, o crestere cu 32% a valorii de tranzactionare comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Valoare totala de tranzactionare inregistrata in luna februarie se cifreaza la 48,3 milioane dolari, realizate din 93 de tranzactii, la nivelul Bucurestiului si al terminalelor BRM. Aceleiasi perioade ii corespund economii realizate in contul „cumparatorilor” de peste 2 milioane de dolari, cea mai importanta realizand-o M. Ap. N-ul cu peste 800.000 dolari.
In topul terminalelor, din punct de vedere al valorii de tranzactionare Terminalul Oradea a inregistrat o valoare contractuala de 1,4 milioane dolari, urmat de Terminalul Piatra-Neamt cu o valoare de aproape 1 milion dolari si Terminalul Craiova cu 500.000 dolari.
De la lansarea cotatiilor bursiere pentru principalele categorii de produse petroliere, devine evident interesul jucatorilor din piata pentru mecanismul de tranzactionare propus de BRM.
Luna februarie a inregistrat si un record al participarii marilor jucatori in ringul produselor petroliere, Petrom, Rompetrol, Unicom Holding fiind jucatori activi pe piata spot a BRM.

Biroul de presa

Despre Bursa Romana de marfuri

Bursa Romana de Marfuri este lider bursier la nivel national, cu o bogata experienta in organizarea procedurilor de achizitie/vanzare a marfurilor, serviciilor si lucrarilor pe Piata licitatiilor si cu un potential ascendent pentru tranzactionarea marfurilor fungibile pe Piata la disponibil. Prin intermediul procedurilor organizate in ringurile BRM, se asigura obtinerea unor preturi reale influentate doar de relatia dintre cerere si oferta, in conditii de transparenta, integritate si garantare a tranzactiilor.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Departamentul Strategie – Dezvoltare tel: 021/317.16.45, fax: 021/317.28.78. Pentru cotatii valabile pe piata la disponibil a BRM, va invitam sa vizitati site-ul: www.brm.ro.
bursa@brm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bursa-romana-de-marfuri/produsele-petroliere-vedetele-tranzactiilor-in-ringurile-brm