Barmanii se dau în spectacol în finala Bar Master Competition

BUCURESTI - 12 decembrie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Bar Master Competition, cel mai mare concurs de barmani din România, îşi desemnează câştigătorii într-un show total de bartending.
15 barmani din toată ţara se vor lupta miercuri, 13 decembrie, în Champions, The American Sports Bar & Restaurant din cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, pentru Marele premiu al Bar Master Competition, întrecere de bartending naţională, organizată de publicaţia de specialitate Food & Bar Magazine.

Barmanii se dau în spectacol în finala Bar Master Competition

Concurenţii care vor fi prezenţi în ultima fază a Bar Master Competition sunt cei mai buni dintre cei 41 de barmani care au participat la acest concurs. Ei s-au calificat obţinând cele mai mari punctaje pe parcursul competiţiei, în cele cinci etape zonale: Muntenia - Bucureşti (iunie), Dobrogea - Mamaia (august), Banat - Timişoara (septembrie), Transilvania-Cluj (octombrie) şi Moldova - Iaşi (noiembrie).

În finală, barmanii vor trebui să treacă mai întâi de cele două probe de calificare – Working Flair şi Speed Opening, în urma cărora vor fi selectaţi cei mai buni 10 dintre ei. Ultima probă, care va stabili ierarhia finală, este cea de Exhibition Flair – Free Style. În cadrul acestei probe, concurenţii trebuie să îşi prezinte cele mai bune mişcări cu care pot impresiona clienţii, într-un show propriu, care va avea o durată de maximum 10 minute.

„Probele de concurs din fiecare etapă i-au solicitat pe barmani din toate punctele de vedere”, spune Tiberiu Fueriu, redactor-şef al Food & Bar Magazine, organizatorul competiţiei. „Concurenţii care s-au calificat sunt cei care au arătat că stăpânesc cel mai bine toate tehnicile de bar şi pot face faţă emoţiilor din concurs. Tocmai de aceea, mă aştept ca în finală să vedem demonstraţii de bar extraordinare, având în vedere şi miza aflată în joc.”

La finala BMC vor fi prezenţi ca invitaţi speciali Tom Dyer şi Marco Canova, doi dintre cei mai faimoşi barmani europeni. Ei vor participa la procesul de jurizare, alături de Marius Gogoaşă, Cristi Caloian şi Costin Bucur. Cei doi barmani străini vor susţine în pauzele finalei propriile demonstraţii de bartending, care le-au adus numeroasele rezultate de top la concursurile mondiale.

Marele premiu pus în joc este de 1.500 de euro. Concurenţii plasaţi pe locurile următoare vor primi 700 euro (Locul II), 500 euro (Locul III), 250 euro (Locul IV) şi 100 euro (Locul V). Aceste premii se adaugă celor acordate în fiecare etapă zonală, suma totală de premiere a Bar Master Competition ridicându-se la 8.300 de euro.

Evenimentul Bar Master Competition este organizat de Food & Bar Magazine – publicaţie de specialitate care se adresează domeniului Horeca. Editată lunar într-un tiraj de 14.000 de exemplare, revista propune cititorilor săi – manageri de restaurante, baruri, cluburi etc – subiecte legate de tendinţele industriei Food & Beverage româneşti şi internaţionale.

Finala acestei prime ediţii a Bar Master Competition este susţinută de partenerii Pepsi X, Drambuie, De Kuyper, Cinzano şi Mixer şi supervizată de agenţia de barmani profesionişti Exquisite Bar Solutions.

Despre Business Publishing Group

Business Publishing Group editeaza revistele: Piata- revista bunurilor de larg consum, Food&Bar Magazine- revista tendintelor in restaurantelor si baruri, Pharma Business - revista de marketing şi management farmaceutic şi medical.
Andreea Rânja
Director Marketing
0729.88.00.42
031 / 228 10.46/47/48