Castigatorii concursului internaţional de barmani MBA Flair, Ediţia a 4a

Neptun - 15 august 2006

Comunicat tip General in Turism

A 4–a ediţie a Concursului Internaţional de Barmani, MBA Flair, care a avut loc în perioada 7-9 august, la Neptun, şi-a anunţat câştigătorii. Evenimentul a fost sponsorizat de Havana Club şi Malibu, mărci din portofoliul Pernod Ricard, lider în industria băuturilor spirtoase şi cu sprijinul Granini Premium Juices, Finest Call Premium Cocktail Mixes, Marie Brizard Liqueurs, pahare Schott-Zwiesel prin Bilancia, Red Bull Energy Drink.

Castigatorii concursului internaţional de barmani MBA Flair, Ediţia a 4a

Competiţia s-a ţinut la Carnaval Restaurant and Party Bar, unde aproximativ 600 de persoane s-au distrat şi au admirat talentul celor 30 de concurenţi înscrişi în Concursul Internaţional de Barmani MBA Flair.

În prima zi de concurs probele au fost destinate doar barmanilor autohtoni. Cei mai buni dintre concurenţi au încercat să facă din probele de viteză şi talent susţinute un adevărat spectacol, spre încântarea publicului prezent. Dintr-un total de 14 concurenţi, au trecut la proba următoare doar şase. În prezent, aceştia sunt cei mai în formă barmani români: Costin Târşoagă şi Costin Gache, din Constanţa (independenţi), Viorel Muntean (Downtown) şi Tase Prodea (Club Maxx) din Bucureşti, Luca Valentin (Ritmo Cafe), din Braşov şi Liviu Croitoru (Byblos), din Iaşi.

A doua zi, au intrat în concurs 17 barmanii străini, din Anglia, Argentina, Africa de Sud, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Rusia şi Irlanda plus 6 români din ziua precedentă. Au ajuns în finală doar 12, printre care şi un român. Toţi au dat dovadă de talent şi îndemânare în prepararea a trei cocktailuri, dintre care unul creaţie originală. Premiile au fost în valoare de peste zece mii de dolari.

Cel care a câştigat până acum 2 dintre ediţiile MBA Flair, Tom Dyer, din Anglia, a fost anul acesta detronat de Szabolcs Soros, din Ungaria, care a fost premiat cu 4000 de dolari. Englezul nu a coborât însă foarte mult în clasament, a ieşit pe locul II şi a primit 1800 de dolari. Al treilea premiat este argentinianul Rafael Arce, cu 900 de dolari.

Îl urmează Jay du Toit, din Africa de Sud – 600 de dolari, care anul trecut a fost printre finaliştii celui mai mare concurs de talente din Europa, Roadhouse. Pe locul V, ucraineanul Vladymir Burianov, apărut de curând pe harta talentatilor, a primit 300 de dolari. Pe locul VI, Anthony Trueman, din Anglia – 100 de dolari, urmat de constănţeanul Costin Gache, cel mai bun barman român, răsplătit cu 500 de dolari. Costin a început la la 16 ani ca ajutor de barman, în clubul Captain Mondy's din Jupiter. Doi ani mai târziu a participat la primele concursuri, iar anul următor a câştigat prima competiţie naţională. În prezent este student la A.S.E.

Concursul a fost deschis tuturor celor care au vrut să se distreze, iar intrarea a fost liberă. Publicul a asistat la competiţii pe muchie de cuţit între 30 de concurenţi care au facut demonstraţii spectaculoase de talent şi viteză cu romul cubanez Havana Club, cea mai bună sticlă de flair din lume şi preferata barmanilor preparatori de pretutindeni. Nu s-au dat la o parte nici de la cocktail-urile cu Malibu, Wyborowa Vodka, Beefeater Gin şi Olmeca Tequila, mărcile din portofoliul Pernod Ricard remarcându-se mai ales prin versatilitatea lor în cele mai inventive combinaţii şi cocktail-uri.

„Havana Club şi Malibu sunt două dintre cele mai apreciate băuturi pentru mixologii din întreaga lume. Echipa Pernod Ricard este bucuroasă că a ajutat încă o dată la descoperirea şi premierea unor talente, atât româneşti cât şi străine, prin sponsorizarea acestui concurs.” declară Florin Maxim, Brand Manager Pernod Ricard România.
Parteneri ai evenimentului au fost: Granini Premium Juices, Finest Call Premium Cocktail Mixes, Marie Brizard Liqueurs, pahare Schott-Zwiesel prin Bilancia, Red Bull Energy Drink.

Despre Calatis Import Export srl

Despre Pernod Ricard România
Pernod Ricard, companie franceză producătoare şi distribuitoare de băuturi spirtoase şi vinuri, numarul 2 pe plan mondial şi numărul 1 în Europa şi România, deţine în portofoliul său numeroase mărci de prestigiu. Printre acestea: Ricard, Ballantine's, Chivas Regal, Malibu, Beefeater, Havana Club, Stolichnaya, Jameson, Martell, The Glenlivet, Jacob's Creek, Mumm, Perrier-Jouët.

Pentru întrebări suplimentare despre Academia de barmani MBA, va rugăm contactaţi

Bebi Oprea
fondator
mail: bebi@baracademy.ro