CCIB se implică în dezvoltarea relaţiilor economice româno-turce

BUCURESTI - 24 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Recent, a fost semnat încă un document care arată preocuparea deosebită a Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) de a se implica, pe plan intern şi internaţional în promovarea mediului de afaceri. Astfel, la sediul CCIB a fost semnat un protocol de colaborare între Camera bucureşteană, reprezentată de dipl.ec. Ştefan D. Popa, preşedinte director general, şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), reprezentată de Halit Ozturkmen, preşedinte. La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, Levent Oruc, vicepreşedinte TIAD şi Guven Gungor, secretar general al TIAD.

Ca urmare a încheierii acestui protocol, cele două comunităţi de afaceri vor fi mai bine informate, întrucât atât CCIB, cât şi TIAD vor acţiona în vederea promovării unor măsuri menite să contribuie la îmbunătăţirea cunoaşterii reciproce a membrilor lor şi le vor acorda acestora sprijin în ceea ce priveşte iniţierea de proiecte de colaborare în domeniul economic. De asemenea, CCIB şi TIAD au în vedere identificarea unor proiecte de anvergură, care să fie puse în practică de către oameni de afaceri români în colaborare cu comunitatea de afaceri turcă.

În contextul în care societatea se confruntă cu fenomene precum încălzirea globală şi poluarea accentuată a mediului, preşedintele CCIB a subliniat că “pe lângă dezvoltarea relaţiilor de cooperare, înfiinţarea de societăţi mixte, promovarea comerţului pe terţe pieţe merită să ne dedicam ideii de realizare a unor proiecte cum ar fi cele ce implică Dunărea”. Dipl. ec. Ştefan D. Popa a precizat, de asemenea, că diminuarea acestor fenomene privind poluarea depinde şi de utilizarea în mai mare măsură a transportului pe apă, în detrimentul celui pe uscat. Pentru exemplificare, preşedintele CCIB a arătat că o barjă poate transporta o cantitate de marfă echivalentă cu cea care încape în 150 de camioane. În prezent există o linie regulată cu containere din portul Constanţa către Belgrad, compania Romtrans intenţionand ca împreună cu alte societăţi specializate să ofere servicii de acest fel din portul Constanţa până la Budapesta, Bratislava şi chiar până la Viena.

Preşedintele CCIB a menţionat, de asemenea, posibilitatea atragerii de capital, forţă de muncă şi expertiza companiilor turceşti puternice din domeniul construcţiilor la realizarea proiectelor de infrastructură de pe Dunăre, un exemplu fiind complexul hidrotehnic din zona Turnu-Magurele–Nicopole.

Potrivit preşedintelui TIAD, Halit Ozturkmen, România este apreciată ca fiind un partener foarte puternic pentru Turcia, în contextul în care din ţara noastră vin semnale clare cu privire la investiţii importante în domenii precum retailul, agricultura, industria electronică şi electrocasnică şi construcţiile.

Infiinţată în 1993, TIAD reuneşte în prezent 140 dintre cele mai importante companii cu capital turcesc care activează în România.

Departamentul Presă

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania