Delegaţie pakistaneză la CCIB

BUCURESTI - 23 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

În data de 22 mai a.c. Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a fost vizitată de o delegaţie pakistaneză. La discuţiile cu preşedintele director general al CCIB, dipl. ec. Ştefan D. Popa, au participat reprezentanţi ai sectorului public din Pakistan (armată, afaceri externe, forţe aeriene, comerţ, finanţe, vamă etc.). Evenimentul a fost onorat, de asemenea, de prezenţa ES Sanaullah, ambasadorul Republicii Islamice Pakistan în România.

Vizita la CCIB a oficialilor pakistanezi, parte integrantă a curriculei cursului postuniversitar de administraţie publică pe care membrii delegaţiei îl fac în prezent, a constituit un bun prilej pentru aceştia de a se familiariza cu realităţile economico-sociale ale României, în calitatea sa de proaspăt membru al Uniunii Europene, de a identifica puncte de interes în vederea dezvoltării relaţiilor economice româno-pakistaneze şi, nu în ultimul rînd, de a afla cum funcţionează sistemul cameral românesc în general şi Camera bucureşteană în special.

Dipl. ec. Ştefan D. Popa a reliefat în cadrul acestei întâlniri preocuparea susţinută a CCIB de a veni în sprijinul comunităţii de afaceri, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii, prin acordarea de asistenţă întreprinzătorilor, prin organizarea de misiuni economice, precum şi prin organizarea de cursuri pe mai multe paliere, pornind de la cursurile postuniversitare în vederea formării de specialişti capabili să întocmească proiecte de calitate în vederea creşterii gradului de accesare a fondurilor structurale şi până la cursurile vocaţionale organizate de Şcoala Română de Afaceri, Filiala Bucureşti. De asemenea, preşedintele CCIB a punctat implicarea CCIB în parteneriate public private, aducând drept exemplu Consiliul de export, organism ce funcţionează astfel şi care a elaborat Strategia de export a României.

În opinia preşedintelui Popa, România şi Pakistanul au economii complementare, putând fi identificate puncte de interes atât în ceea ce priveşte activitatea de import-export, cât şi în ceea ce priveşte cooperarea în dezvoltarea afacerilor şi în punerea în practică a unor proiecte de investiţii. Preşedintele CCIB a subliniat, de asemenea, posibilitatea includerii între rutele de transport a mărfurilor dinspre Pakistan a rutei Karachi-Constanţa şi de aici spre Europa Centrală pe Dunăre, arătând avantajele unei astfel de alegeri. Astfel, există servicii regulate de transport in containere între Constanţa şi Belgrad şi se intenţionează dezvoltarea unor astfel de servicii între Constanţa şi Budapesta, Bratislava şi Viena. De altfel, Ştefan D. Popa a subliniat importanţa deosebită pe care o are Coridorul European Nr. 7 – Dunărea în contextul în care, din cauza fenomenului de încălzire globală, Uniunea Europeană încurajează în mod susţinut transportul pe apă, pe râuri şi canale interioare ca alternativă la transportul pe uscat. Conform preşedintelui CCIB, transportul pe apă este mai ieftin de 16 ori decât transportul rutier şi mult mai puţin poluant.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat, de asemenea, subiecte precum: dificultăţile cu care se confruntă România în procesul integrării în Uniunea Europeană, fenomenul migraţiei forţei de muncă în contextul globalizării, contrafacerile, proprietatea intelectuală, corupţia, precum şi sistemul de taxe şi impozite din România.

Departamentul Presă al CCIB

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania
Telefon/Fax: 319.00.79
www.ccib.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti1/delegatie-pakistaneza-la-ccib