Guvernul isi desavarseste seria de ilegalitati

BUCURESTI - 11 octombrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Guvernul Romaniei a decis sa arate ca poate trece cu vederea orice, chiar si prevederile legii. In ciuda protestelor vehemente ale Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cat si a punctelor de vedere critice exprimate de mass media, Executivul si-a dus pana la capat decizia luata in sedinta de Guvern din 11 septembrie a.c. de a abroga articolul 2 al Hotararii de Guvern 709/2005, referitor la statutul, sediul si patrimoniul CCIB.

Dovada ca Hotararea, publicata in Monitorul Oficial din 10 octombrie sub numarul 1187/4 octombrie 2007, a fost una cu cantec, este si timpul de aproape o luna care s-a scurs intre discutarea textului Hotararii in sedinta de Guvern (11 septembrie 2007) si publicarea acesteia in Monitorul Oficial.

In acest interval, CCIB a aratat ca actuala Hotarare 1187 din 2007 a fost adoptata cu incalcarea Legii Transparentei nr. 52/2003, ca Hotararea 709/2005 nu poate fi abrogata pentru ca a produs efecte juridice, opinie impartasita si de Consiliul Legislativ, dar si de Min. Justitiei, care a pus in atentia initiatorului, respectiv ministrul Ovidiu Silaghi, care este si presedinte onorific al CCI Satu Mare, ca adoptarea Hotararii impune discutarea in mod oficial a textului propus cu CCIB.

In perioada amintita, CCIB a solicitat o audienta pe aceasta tema la primul ministru, pentru a arata caracterul ilegal al Hotararii, dar si efectul destabilizator al acesteia in cadrul sistemului cameral romanesc, dar a primit un raspuns negativ de la cabinetul premierului.

In aceste conditii, CCIB l-a actionat in justitie pe ministrul Ovidiu Silaghi, pentru fals si incalcarea prevederilor legii 52/2003 si urmeaza sa atace in contencios administrativ Hotararea Guvernului.

In contextul scandalurilor de coruptie care zguduie societatea romaneasca, al disensiunilor dintre diferitele paliere ale puterii, apreciem ca extinderea starilor conflictuale in mediul de afaceri pentru a servi clientela politica este contrara interesului national.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania