Topul national al firmelor de paza

BUCURESTI - 19 decembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Recent, la Club 9 din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a avut loc Topul national al firmelor de paza, o premiera ce promite sa devina o traditie.

De fapt, este vorba de trei premiere: primul Top din domeniul firmelor specializate de paza, primul Top organizat la initiativa si in colaborare cu patronatul de ramura si primul Top la nivel national, organizat de CCIB.

Adresandu-se participantilor, dipl. ec. Stefan D. Popa, presedinte-director general al Camerei Bucresti a spus: „Suntem onorati de faptul ca Patronatul Serviciilor de Securitate ni s-a adresat pentru a realiza impreuna acest eveniment, care in sport s-ar numi hat trick. Pe de alta parte, suntem convinsi ca un astfel de eveniment a devenit o necesitate in acest domeniu, pentru ca, odata cu aparitia unei clase de mijloc tot mai consistente, nevoia de protectie a bunurilor personale, dar si a unor firme, devine tot mai stringenta. De aici si nevoia de a elabora un top in domeniul amintit, care sa exprime o necesara si autentica ierarhie de valori si calitati“.

La randul sau, Ion Popescu, presedintele Patronatului Societatilor de Securitate a tinut sa precizeze: „Consiliul Director a validat propunerea de a se alcatui un Top national in domeniul firmelor specializate de paza. Pentru aceasta am apelat la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, fara a carei contributie si efortul unor oameni minunati din Camera de Comert, proiectul nostru ar fi ramas la nivel de intentie. Cu o deschidere formidabila din partea acestei institutii, am fost ajutati sa stabilim criteriile si procedura de selectie a firmelor. Avem, iata, si posibilitatea de a ne intalni intr-un cadru atat de generos, precum cel oferit de Club 9, unde sarbatorim realizarile noastre. Noi consideram ca ne trebuia un astfel de Top national, in primul rand pentru a oferi aprecierile noastre celor care au obtinut rezultate bune, iar in al doilea rand, pentru a oferi un nou prilej de a ne cunoaste si a stabili noi raporturi cu toate firmele, chiar daca nu sunt membre ale Patronatului nostru. In al treilea rand, ne-am gandit sa punem bazele unui studiu de piata in domeniul industriei de securitate privata din Romania“.

In interventia sa, presedintele-director general al CCIB a mai subliniat ca, daca inca de la prima editie, exista firme laureate din toate categoriile, respectiv, foarte mari, mari, mijlocii si mici, s-au pastrat aceleasi criterii de clasificare a concurentilor ce au fost folosite si la Topul firmelor din Municipiul Bucuresti, precum si la Topurile din cele sase sectoare ale Capitalei, ceea ce permite un tratament al competitiei unitar, verificat si deci validat in timp.

Topul national al firmelor specializate de paza pe anul 2006 se caracterizeaza, ca si celelalte Topuri organizate de CCIB, prin utilizarea unor criterii mai degraba privind calitatea activitatii, decat cantitatea, precum sunt rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, dar si a capitalului angajat, efortul propriu de dezvoltare, aplicarea unui sistem propriu de conducere si asigurare a calitatii, etc. Pentru a face din Top un instrument de combatere a coruptiei, a evaziunii fiscale, dar si de promovare a concurentei loiale, au fost excluse din Top societatile care au datorii la bugetul de stat, cele care au creat incidente comerciale sau cele care au comis fapte grave, de notorietate publica. Aceste cateva elemente de metodologie sustin afirmatia ca Topul realizat de CCIB, in colaborare cu Patronatul Serviciilor de Securitate este un instrument de promovare a firmelor performante, dar si a unui mediu de afaceri curat, a concurentei loiale.

Adresandu-se membrilor Patronatului, Ion Popescu a apreciat ca fara aceste firme nu se poate cladi o economie in siguranta si ca este necesar a fi transmis un mesaj actualilor si viitorilor beneficiari, autoritatilor publice si tuturor colaboratorilor si anume acela ca sectorul economic pe care-l reprezinta trebuie apreciat la adevarata sa valoare. S-a mai precizat ca in ultimii patru ani, de cand PPS este o organizatie si reprezinta industria de securitate, cifra de afaceri creste constant cu 15-20 %, numarul angajatilor se apropie de 100 000, iar profesionalismul si dotatea tehnica sunt din ce in ce mai evidente.

„Cifrele arata ca peste 80 de procente din economia publica si privata a Romaniei sunt asigurate de sistemul privat de securitate, prin cele trei componente de baza ale sale: securitatea fizica sau umana, securitatea tehnica si securitatea mecanica, la care putem adauga inca un element si anume investigatiile private. Din experienta evenimentului si propunerile unor membri, pentru anul urmator vom identifica si stabili cei mai reprezentativi parametri de cuantificare a rezultatelor obtinute de firmele de paza si protectie, astfel incat sa fim mult mai aproape de stabilirea unor ierarhii, in raport cu pozitia fiecarei firme pe piata. Sunt convins ca in CCIB vom avea un partener deosebit si in aceasta privinta, un partener cu care putem realiza multe alte proiecte importante pentru industria de securitate privata“, a mai precizat, Presedintele PSS, Ion Popescu.

In interventia sa, comisar sef Marin Maldareanu, de la IGP a apreciat ca firmele de paza constituie un sprijin real in activitatea politiei: „Exista o foarte buna colaborare intre noi si cele 1.085 de firme licentiate, in special din 2006, cand a fost elaborat sistemul integrat. Sigur, ca in orice activitate, exista realizari si neimpliniri, peste care vom sti sa trecem impreuna. Vorbind de performante si nivel de apreciere, sugerez ca la alegerea premiantilor sa se tina cont si de un alt criteriu, anume cel al respectarii legalitatii din partea firmelor de paza si securitate. Vorbesc din experienta, pentru ca, in cursul anului 2007 am avut probleme cu firme care s-au licentiat, iar ulterior a trebuit sa le anulam licenta, tocmai pentru nerespectarea unor prevederi legale. Ca sa nu mai vorbesc de firme care au incercat licentierea, dar a trebuit sa le-o respingem. Pentru ca multi incearca sa patrunda in acest domeniu, desi nu indeplinesc criteriile cerute de lege. Cu atat mai mult apreciem acum faptul ca o foarte mare parte din firmele de securitate sunt premiate, ceea ce dovedeste maturitatea la care s-a ajuns in acest domeniu, spre satisfactia beneficiarilor, dar si a noastra, a organelor de politie, care le controleaza si le poate aprecia la justa lor valoare.“

Diplomele si premiile au fost acordate de presedintele-director general al CCIB, dipl. ec. Stefan D. Popa si Ion Popescu, presedintele Patronatului Serviciilor de Securitate, patronat care a primit din partea Camerei si un premiu de excelenta. O diploma de excelenta a primit si Directia de Politie si Ordine Publica.

Departamentul Presă

Despre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti
Bd. Octavian Goga, nr. 2, Sector 3, 030982, Bucuresti - Romania
Telefon/Fax: 319.00.79
www.ccib.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-municipiului-bucuresti1/topul-national-al-firmelor-de-paza