14-15 mai, Praga: Congresul EUROCHAMBRES „Afaceri fara bariere” si Forumul de afaceri „UE si vecinii sai”

BUCURESTI - 3 martie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei invita companiile interesate sa participe in perioada 14-15 mai, in Praga, Cehia, la cel de-al 16-lea Congres al EUROCHAMBRES cu tema „Afaceri fara bariere”, eveniment insotit de Forumul de afaceri „Uniunea Europeana si vecinii sai”.

Camerele de Comert din Europa, antreprenorii, institutiile si expertii in domeniu vor participa la Congres cu scopul de a raspunde provocarilor pe care le intampina mediul de afaceri: inovatie, energie, piata fortei de munca, accesul la finantare, comertul in cadrul pietei interne si a celor externe, provocari cu atat mai puternice in contextul crizei economice actuale. Cu acest prilej, Camerele de Comert vor prezenta cazuri de experiente sau exemple de buna practica care sa ajute companiile membre sa depaseasca aceste obstacole.

Günter Verheugen, Vice-Presedinte al Comisiei Europene responsabil cu portofoliul pentru intreprinderi si industrie si Martin Říman, Ministrul Ceh pentru Industrie, se numara printre personalitatile marcante ce vor lua cuvantul in sesiunea de deschidere a Congresului - exceptional organizata in stransa legatura cu Comisia Europeana care, cu acelasi prilej, va incheia prima Saptamana Europena a IMM-urilor. Camera de Comert si Industrie a Romaniei va fi reprezentata la Congres de catre Presedintele Mihail M. Vlasov si de Secretarul General, dna. Rodica Luiza Grigorescu. Totodata, cu ocazia Forumului, CCIR organizeaza o misiune economica la care ii invita, pe aceasta cale, pe toti agentii economici interesati.

Sesiunea va fi urmata de o serie de work-shop-uri si intalniri conexe.

In paralel cu Congresul EUROCHAMBRES, se va desfasura Forumul de Afaceri care va facilita intalniri de relationare intre companii din intreaga lume.

La sfasitul Congresului, Camerele de Comert vor prezenta un set de recomandari cu privire la modalitati de stimulare a unui mediu de afaceri dinamic si competitiv, set pe care il vor inainta urmatoarei Presedintii suedeze a UE si viitorilor membri ai Parlamentului European si Comisiei Europene.

Pentru mai multe informatii si pentru program, accesati www.eurochambres2009.eu

Congresul EUROCHAMBRES este organizat in colaborare cu Camera de Comert a Cehiei si cu Comisia Europeana, sub egida Presedintiei cehe a UE, in cadrul primei Saptamani Europene a IMM-urilor si in contextul 2009 Anul European al Creativitatii si Inovatiei.

Despre Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Irina Lucia Papadache
Biroul de Relatii Externe al CCIR
Tel: 021/319 00 88
E-mail: drp@ccir.ro
Jurnalistii interesati sa participe sunt rugati sa contacteze Oficiul de Presa EUROCHAMBRES, press@eurochambres.eu.

drp@ccir.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-de-comert-si-industrie-a-romaniei/14-15-mai-praga-congresul-eurochambres-afaceri-fara-bariere-si-forumul-de-afaceri-ue-si-vecinii-sai