CCIR atrage investitorii indonezieni catre teritoriu

BUCURESTI - 6 septembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Marti, 04 septembrie a.c., presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei dl. Dragos Seuleanu a primit o delegatie compusa din personalitati de prim rang din Indonezia condusa de dl. Aguang Lakson, presedintele Camerei Reprezentantilor. A fost prezenta si E.S. doamna Nuni Turnijati Djoco, Ambasadorul Republicii Indonezia la Bucuresti.

CCIR atrage investitorii indonezieni catre teritoriu

In deschiderea intalnirii, Presedintele CCIR a prezentat climatul de afaceri din Romania insistand asupra necesitatii ca firmele romanesti sa-si creasca competitivitatea, sa-si diversifice gama de produse oferite la export si sa depuna eforturi pentru recuperarea pietelor traditionale.
Referindu-se la relatiile economice bilaterale, Presedintele CCIR a evidentiat beneficiile implicate de investitiile in teritoriu:
„Ceea ce va sugerez este sa convingeti companiile care vor veni in Romania sa investeasca nu in Bucuresti, ci in teritoriu. Exista avantaje reale, cum ar fi costurile mai mici, competitia redusa si, in mod special, oportunitatile oferite de potentialul zonal”.

La randul sau, domnul Aguang Lakson a apreciat ca extinderea companiilor romanesti in Indonezia poate facilita accesul catre o piata extrem de generoasa cum este piata asiatica.

Este incurajatoare cresterea valorii schimburilor comerciale ce s-au ridicat de la 82.7 mil USD in 2005, la 92,0 mil. USD la finele anului 2006. Pe viitor, va trebui insa acordata o atentie speciala incurajarii exporturilor Romaniei si echilibrarii balantei comerciale care, pentru anul 2006, arata un deficit de 82.2 mil USD.
In acest sens, reprezentantii CCIR au reiterat dorinta de continuare si de revigorare a relatiilor pe linia Consiliului de Afaceri si au propus organizarea unei delegatii de oameni de afaceri romani care sa se deplaseze in primul trimestru al anului 2008 in Indonezia pentru sustinerea unei sesiuni de promovare a produselor romanesti pe piata locala.
Totodata, se impune gasirea de noi mijloace de cooperare economica intre Romania si Indonezia, inclusiv pe piete terte din zona Asia-Pacific.

Despre Camera de Comert si Industrie a Romaniei

DIRECTIA RELATII PUBLICE

pr@ccir.ro ; tel: 021/319.01.78

pr@ccir.ro