Intalnire de afaceri romano-germana la CCIR

BUCURESTI - 20 iunie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a organizat marti, 19.06, la sediul CCIR, o Intalnire de afaceri romano-germana. Evenimentul a fost prilejuit de vizita în tara noastra a unei delegatii din partea Ministerului German al Economiei pe probleme de alimentare cu apǎ potabilǎ si epurarea apelor reziduale.

Intalnire de afaceri romano-germana la CCIR

Pentru a atinge standardele impuse de UE, Romania trebuie sa depuna eforturi intense, bazandu-se atat pe sursele proprii de dezvoltare, cat si pe tehnologia si know-how-ul celorlalte tari membre UE.
Relatiile comerciale germano-romane au traversat o faza lunga de expansiune, facand ca Romania sa dobandeasca rolul de partener comercial important al Germaniei, cu o activitate de schimburi reciproce in continua crestere, peste 17% din volumul schimburilor comerciale ale Romaniei s-au desfasurat cu Germania.
In tara noastra activeaza peste 14.000 societati germane, cu un total al investitiilor directe de 1,6 miliarde euro, plasand Germania pe locul 4, dup Olanda, Austria si Franta. Domeniile în care au fost efectuate investitii germane sunt: industria, comertul cu ridicata, comertul cu amnuntul, cercetare si dezvoltare, transporturi si agricultur. „Avem oportunitati si oferim prilejul de a investi in Romania in cat mai multe domenii” a declarat domnul Mircea Toader, director in Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale prezent la acest eveniment.
Domnul Dr. Klaus Ritter, presedinte EITEP, coorganizatorul acestui eveniment, a mentionat ca Germania dispune de o experienta indelungata si de succes in domeniul energetic, apelor si protectiei mediului si ca firmele germane sunt pregatite sa impartaseasca din experienta lor firmelor din Romania.
Dupa interventiile oficialilor a fost organizat un workshop economic romano-german in cadrul caruia a fost prezentat stadiul actual al dezvoltarii tehnicii. In continuare, au avut loc discutii intre intreprinzatorii romani si germani interesati sa colaboreze in Romania in domeniul alimentarii cu apa si al epurarii apelor reziduale.

In final, doamna Liliana Deac, directorul Relatii Externe a CCIR, moderatoarea intalnirii, a afirmat ca evenimentul de azi reprezinta un inceput pentru stimularea si facilitarea realizrii de actiuni comune cu scopul de a promova si dezvolta schimburile comerciale si cooperarea economic între companiile interesate. „Dialogul si cooperarea bilaterala cat si participarea si sustinerea in comun a marilor prioecte ne indreptatesc sa credem intr-un viitor solid al parteneriatului dintre Romania si Germania”.

Despre Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei
DIRECTIA RELATII PUBLICE
pr@ccir.ro