Forum Inovare si Dezvoltare durabila

BUCURESTI - 24 martie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România, alături de comunitatea de afaceri fraco-română, are deosebita onoare de a vă invita să participaţi la Forumul de afaceri dedicat inovării, noile tehnologii si dezvoltării durabile, organizat pe data de 31 martie 2010, la World Trade Center Bucureşti, începând cu orele 09h00, sub înaltul patronaj al Ambasadei Franţei în România.

Evenimentul se adresează in egala masura autoritatilor locale preocupate de dezvoltarea durabila, inovare si noile tehnologii si societatilor romanesti şi îşi propune să prezinte domenii cheie în care experienţa profesională franceză excelează, precum şi oportunităţi de dezvoltare în România.

Temele care vor fi abordate, inovaţia si noile tehnologii si dezvoltarea durabila, prezintă interes nu doar prin faptul că sunt de actualitate maximă, ci şi deoarece permit deschiderea şi dezvoltarea orizontului cunoştinţelor româneşti în diferitele domenii abordate, către experienţa franceză, care a generat companii de succes în mediul de afaceri internaţional.

Programul va debuta printr-o conferinţă în plen şi va continua prin doua ateliere tematice :
•Pentru o Romanie durabila – atelier dedicat autoritarilor locale si centrale in cadrul căruia se vor prezenta soluţii de transport urban inovant, gestiune a apei, a deşeurilor si eficacitate energetica. Discuţiile atelierului vor fi deschise de reprezentanţii primarii Bucureşti.

•Pentru o Romanie inovanta – atelier dedicat mediului de afaceri si de cercetare romanesc in cadrul căruia se vor prezenta produse inovante din domeniul construcţiilor si ingineriei auto. Concluziile atelierului le va face Agenţia Manageriala pentru cercetare ştiinţifica, inovare si transfer tehnologic.

Acest eveniment este organizat in parteneriat cu Ambasada Frantei si Romania, Ubifrance, Asociatia Oraselor din Romania si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, si cu sprijinul Alstom Transport, Apa Nova Bucuresti, BRD Groupe Societe Generale, Dalkia Romania, Lafarge Romania, Renault Technologie Romania si Veolia Servicii pentru Mediu.

Forumul isi propune sa aducă in fata publicului roman noi oportunitati de afaceri in domeniile dezvoltării durabile, noilor tehnologii si inovării si sa consolideze parteneriatul public-privat intre societăţile franceze implantate in Romania si comunităţile locale.

Franţa este cel de-al treilea partener comercial al României cu un sold al balanţei comerciale de 6 920 milioane euro in 2009. Cu o prezenta de peste 4000 de societati cu capital parţial sau integral francez, Franţa este cel de-al patrulea investitor străin in Romania. Investitiile franceze in Romania sunt diverse si structurante datorita unei competitivitati sustinute si a unei viziuni pe termen lung.

Despre Camera Franceza de Comert, Industrie si Agricultura din Romania

Înfiinţata in 1996, Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România (CCIFER) regrupează in prezent peste 300 de societati franceze ce isi desfasoara activitatea in Romania. CCIFER propune servicii de acompaniere si organizare de evenimente pentru a contribui la dezvoltarea relaţiilor economice franco-romane, prin sustinerea companiilor franceze care doresc sa dezvolte relatii comerciale in Romania.
Persoana de contact:
Adriana RECORD
Responsabil Comunicare
Camera Franceza de Comert si Industrie in Romania
comunicare@ccifer.ro

comunicare@ccifer.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/camera-franceza-de-comert-industrie-si-agricultura-din-romania/forum-inovare-si-dezvoltare-durabila