Campanie publicitara

Definitie Campanie publicitara

Ansamblu unitar si coordonat de actiuni publicitare, programate in timp si in spatiu, care se deruleaza prin diferite canale si suporturi media si care au drept scop atingerea obiectivelor firmei. Exemplu: campanie locala/nationala (engl. - regional or national campaign) de lansare a unui nou produs (vizeaza exercitarea unei influente puternice asupra pietei-tinta - de informare, popularizare si incercare a marcii), campanie de crestere a notorietatii si de imbunatatire a imaginii de marca etc. Derularea unei campanii publicitare necesita punerea in aplicare a unui ansamblu unitar de actiuni specifice:pentru beneficiar - stabilirea obiectivelor campaniei, bugetul alocat, selectarea agentiei/agentiilor de publicitate alegerea se face in functie de o serie de criterii de evaluare a agentiei (competenta, creativitate, marime, imagine, numar de clienti, localizare etc), cu mai multe luni inainte de debutul propriu-zis al campanieipentru agentia media - stabilirea tintei de comunicare, selectarea celor mai adecvate canale si suporturi media (in concordanta cu obiectivele campaniei), creatie, productie, programare media s.a.Campanie educationala/sociala: campanie publicitara media, derulata de institutii guvernamentale, organizatii profesionale s.a., care are ca scop influentarea comportamentului unei comunitati (spre exemplu, o anumita conduita, intarirea sanatatii, igiena, etc.).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Campanie publicitara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Campanie publicitara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Campanie publicitara. Definitiile termenilor despre Campanie publicitara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Campanie publicitara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Campanie publicitara.