Carte de credit

Definitie Carte de credit

Mijloc de plata, modalitate de reglementare a achizitiei de bunuri si servicii de un consumator individual, constand in utilizarea - la punctele de vanzare electronica aderente - unui card de plastic eliberat de o institutie financiara specializata, continand unitati de memorie (detinatorul dispune direct de resursele din contul de credit, reglementarea situatiei cu emitentul efectuandu-se periodic). In plus fata de o carte de debit, o carte de credit permite posesorului si obtinerea de credit. Exemple: VISA, MasterCard, American Visa Card. V. cyber-bank, bani electronici. In Romania, primele carduri de credit au fost emise in 2000.Cyber credit card/check: versiune speciala securizata a unei carti de credit/cec electronic, utilizata in operatiunile comerciale pe Internet.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Carte de credit? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Carte de credit.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Carte de credit. Definitiile termenilor despre Carte de credit cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Carte de credit, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Carte de credit.