Carte funciara

Definitie Carte funciara

Ansamblu de documente care arata descriptiv starea fiecarui imobil si care determina situatia lui juridica. Cartile funciare sunt registre publice care au destinatia sa evidentieze datele referitoare la imobile si anumite inscriptiuni prin care drepturile reale asupra imobilelor iau nastere sau inceteaza.Conform art. 21 din legea 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare, cartea funciara este alcatuita din titlu, indicand numarul ei si numele localitatii in care este situat imobilul, precum si din trei parti:A. Partea I, referitoare la descrierea imobilelor, care va cuprinde:a) numarul de ordine si cel cadastral al fiecarui imobilb) suprafata terenului, categoria de folosinta si, dupa caz, constructiilec) amplasamentul si vecinatatiled) valoarea impozabila.B. Partea a II-a, referitoare la inscrierile privind dreptul de proprietate, care cuprinde:a) numele proprietaruluib) actul sau faptul juridic care constituie titlul dreptului de proprietate, precum si mentionarea inscrisului pe care se intemeieaza acest dreptc) stramutarile proprietatiid) servitutile constituite in folosul imobiluluie) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la proprietatef) orice modificari, indreptari sau insemnari ce s-ar face in titlu, in partea I sau a II-a a cartii funciare, cu privire la inscrierile facute.C. Partea a III-a, referitoare la inscrierile privind dezmembramintele dreptului de proprietate si sarcini, care va cuprinde:a) dreptul de superficie, uzufruct, uz, folosinta, abitatie, servitutile in sarcina fondului aservit, ipoteca si privilegiile imobiliare, precum si locatiunea si cesiunea de venituri pe timp mai mare de 3 anib) faptele juridice, drepturile personale sau alte raporturi juridice, precum si actiunile privitoare la drepturile reale inscrise in aceasta partec) sechestrul, urmarirea imobilului sau a veniturilor saled) orice modificari, indreptate sau insemnari ce s-ar face cu privire la inscrierile facute in aceasta parte. Datele din cartea funciara pot fi redate si arhivate si sub forma de inregistrari pe microfilme si pe suporturi accesibile echipamentelor de prelucrare automata a datelor. Acestea au aceleasi efecte juridice si forta probatoare echivalenta cu inscrisurile in baza carora au fost redate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Carte funciara? Propune definitie

Poze Carte funciara

  • Femeia la carte

    Poza: Femeia la carte

  • confesiunea_unui_preot

    Poza: S-a lansat cea mai controversată carte a anului: Confesiunea unui preot de Sierra Simone

  • Coperta cartii CorintSpaceAR

    Poza: CorintSpaceAR - lansare carte cu realitate augmentata

  • Dacia cu

    Poza: Dacia cu "Parfum de Carte" la Gaudeamus

  • Vezi toate pozele despre Carte funciara

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Carte funciara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Carte funciara. Definitiile termenilor despre Carte funciara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Carte funciara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Carte funciara.