INVITATIE LA CASA DE CULTURA A STUDENTILOR BUCURESTI

BUCURESTI - 21 februarie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Un al doilea concert de exceptie al lui Ovidiu Craciun (chitara, percutie, voce) anul acesta in Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti va avea loc joi 22 februarie 2007 incepand cu ora 20:00.

Concertul va contine piese vocale, vocal-instrumentale şi instrumentale (chitara) din Spania, Anglia, Italia secolelor XIII- XVI.

'Majoritatea pieselor necesita o munca de adaptare din mai multe puncte de vedere : in primul rand trebuie facuta o transcriere din vechile notatii muzicale in notatia muzicala liniara din zilele noastre.
In al doilea rand trebuie adaptata tehnica interpretativa, atat cea vocala, cat si cea instrumentala, utilizand informatiile pe care le avem in prezent si incercand sa pastram, pe cat posibil, caracterul si farmecul pieselor din trecut.' (Ovidiu Craciun)

Duminica 25 februarie 2007 ora 19:00 Teatrul Studentesc PODUL va invita la premiera spectacolului “Plutonul de executie” de Stefan Mitroi. Distribuţia: Andrei Stoleru, Radu Mocuţa, Mihai Dumitriu, Lucian Oprea, Eduard Cârlan, Bogdan Costea. Regia: Catalin Naum

Piesa face parte din cartea “Maşina de scărpinat “ de Ştefan Mitroi, apărută anul trecut în două volume. Sunt volumele de debut în teatru ale autorului cunoscut mai ales ca gazetar, autor de volume de poezii şi de romane.

Piesa „Masina de scarpinat” a fost spectacol lectura la „Clubul dramaturgilor” de la Casa Scriitorilor, piesele „Schimb de prizonieri”, „Ultimul tren” si „Plutonul de executie” au fost prezentate tot intr-un spectacol lectura la Festivalul de Teatru pentru Adolescenti „Ideo-Ideis” (2006, Alexandria) de membri teatrului studenţesc PODUL. Spectacolul „Sfarsitul lumii se amana” se joaca in aceasta stagiune la Teatrul National din Iasi.

„Plutonul de execuţie„ este cea de a doua piesă a lui Ştefan Mitroi care se montează pe scandura Podului după „Schimb de prizonieri”.

„ Textul este ofertant pentru un tănăr aflat la început de drum, un prilej de cunoştere de sine şi o căştigare de mjloace artistice ce vor benefice pe viitor.” (conf.univ.dr. Cătălin Naum –regizor)

Ştefan Mitroi a obţinut în anul 2006 premiul pentru cea mai buna piesa acordat de Clubul Dramaturgilor al Uniunii Scriitorilor din România pentru “Maşina de scarpinat” .

Marti 27 februarie 2007 ora 20:00 vă invităm la ExperimentalArt 1 cu Adrian Ţofei. Regia: Adrian Ţofei cu Adrian Ţofei.Un spectacol surpriză, o propunere....ne interesează reacţia voastră!

Casa de Cultura a Studenţilor Bucureşti şi Societatea Cultural Artistică de Tineret “Concret” vă invită luni 26 februarie 2007 ora 19:30 la spectacolul - concert “In cautarea Europei Muzicale – martisoare de dragoste si nedragoste” cu grupul de muzică veche românească “Trei Parale” şi grupul de muzică medievală şi tradiţională “Truverii”

TREI PARALE şi-a început existenţa în cursul anului 2003. Proiectul grupeazã tineri orãşeni atraşi de muzica tradiţionalã specificã spaþiului românesc, dar alãturând muzicile celorlalte popoare ce trãiesc în acest loc. Grupul foloseşte instrumente vechi aproape dispãrute din practica curentã: fluierul, cavalul, tilinca (un fluier simplu fãrã gãuri), cobza, drâmba etc. Melodiile sunt toate tradiţionale, însã modalitãţile de tratare a acestora sunt în general destul de libere. Principalul responsabil de concepţia formaţiei este Florin Iordan, etnomuzicolog la Muzeul Ţãranului Român.
De curând grupul a fãcut câteva înregistrãri constituind un prim material pentru un demo şi se pregãteşte pentru o nouã etapã în viaţa sa: realizarea unui disc.

Trupa in cadrul Companiei de Arta STUDIO 24 (din Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti) , conceptul actualului grup TRUVERII dateaza din 1992 de la prima editie a Festivalului de Arta Medievala de la Sighisoara. Pe atunci publicul roman fiind inca la inceputuri in ceea ce priveste atractia spre arta evului mediu si Renascentist avea ocazia sa intalneasca fie la Sighisoara, fie la Peles sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor si Gabriel Apostol) cantand pe strazi, spunand poezii ale trubadurilor, avand alaturi componentii de atunci ai STUDIO 24 care dansau si jucau, aducand un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira in libertate.
TRUVERII se desprind ca trupa independenta in 2003 si incearca sa faca cunoscut publicului roman muzica veche europeana mai putin cunoscuta. Concertele transmit bucuria muzicala de odinioara, dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale.
Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene.
Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor, de la copil la batran, indiferent de nationalitate sau conditie sociale.

Componenţa actualã a grupului TRUVERII:
Mihai Serghei Todor - instrumente de suflat, percutii, voce (conducatorul trupei)
Carmen Maruntelu - voce, percutii
Alexandra Stoenescu – chitara, percutii, voce
Sandra Gaitan – voce, percutii
Teodora Ionescu – voce, scenete medievale
Dinu Pepetrescu – percutii
Alexandra Ionita – scenete medievale

Instrumente :
Percuţii : tamburine, tobã, daf, djambeuri, castaniete, castanele, fusinele, trianglu, clopoţei, dublu ton, beþe, bongosuri, aduf, darbuca, toaca,
Instrumente de suflat : flaut vertical (sopran, alto), caval, ocarinã, tâlf, fluier cimpoi
Instrumente cu corzi : chitarã, vioarã
Instrumente traditionale : vioara sãracului, arborele ploii, scoici

Tip de Muzicã : Medieval / Renascentist / Tradiţional

Apariţii în :
România : Bucureşti, Râşnov, Bran, Sighişoara, Hunedoara, Suceava, Iasi, Brasov, Sinaia
Italia : Veneţia,Roma, Arezzo, San Giovanni di Valdarno
Portugalia : Lisabona, Beja, Gabeça Gorda, Amadoria
Spania:Albacete
Ungaria : Veszsprem
Luxemburg
Viitoare aparitii
16 martie – Lisabona, festivalul Francofoniei – in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Lisabona

Toate spectacolele au loc in sala POD din Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (Calea Plevnei 61) iar intrarea este libera.

Despre Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

Parteneri media : Facultatea de Anunturi, www.port.ro, www.7arte.ro, 24 FUN

2007 este pentru noi un an aniversar: 70 de ani de existenţă şi activitate continuă a Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti si 40 de ani de existenţă şi activitate neintrerupta a Teatrului Studentesc PODUL.
Anda Avarmut
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti
tel: 315 25 42, 0744 815 524
anda@ccs.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/casa-de-cultura-a-studentilor-bucuresti/invitatie-la-casa-de-cultura-a-studentilor-bucuresti