Ce mănâncă românii la început de iarnă şi cine mai ţine post astăzi

BUCURESTI - 12 decembrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Monden / Lifestyle, Sanatate

Deși unii ar spune că tradițiile, mai ales cele culinare, sunt afectate de stilul nostru de viață tot mai grăbit, totuși există în mediul urban un segment de oameni în general cu venituri peste medie pentru care preparatele tradiționale de calitate sunt la mare căutare - și mulți dintre aceștia aleg să țină post în perioada Crăciunului. Pentru a afla care sunt opțiunile pentru cei care doresc să țină post, și care sunt preferințele culinare ale românilor în această perioadă am discutat cu cei de la caserola.ro , o platformă de livrare de mâncare de la restaurante de top din București.

Falafel, preparat libanez vegetarian, pe bază de năut

Falafel, preparat libanez vegetarian, pe bază de năut

Reporter: Ce înseamnă perioada de iarnă pentru un serviciu de livrare de mâncare?

Bianca Rusu, manager caserola.ro:  În primul rând, volumul de vânzări începe să crească decum apar temperaturile mai scăzute. De exemplu, noi am crescut cu 50% în noiembrie-decembrie față de lunile precedente, iar explicația este că pe de o parte în zilele friguroase lumea preferă să comande mâncarea la birou sau acasă decât să iasă la restaurant, iar pe de altă parte necesarul de calorii în perioada rece crește, și atunci lumea comandă mai multă mâncare.

R: Ce se comandă în aceste luni?

BR: Se comandă în general mâncare cu un aport caloric mai ridicat față de lunile de vară - de exemplu, se comandă mai multe preparate din carne, fripturi, tocănițe, și mai puține salate. Dacă în lunile de vară aproape 50% din comenzile primite de noi conțineau cel puțin o salată, acum procentul a scăzut la 20%, și probabil ar fi scăzut și mai mult dacă nu aveam și postul Crăciunului.

R: Chiar mai ține lumea post în ziua de astăzi?

BR: Trebuie să recunosc că și noi am fost surprinși de numărul de clienți care ne-au cerut preparate de post. Unii țin post din considerente religioase, alții văd această perioadă ca pe o ocazie de a ține o cură vegetariană. Chiar am intrudus în această lună un nou restaurant vegetarian în meniul nostru, pentru a face față mai bine comenzilor. Poate contrar percepției "populare", am observat că în general cei care țin post sunt oameni cu venituri peste medie, și sunt mai preocupați de o alimentație echilibrată, sănătoasă.

R: S-au pregătit restaurantele într-un fel special pentru această perioadă, au un meniu de post?

BR: Majoritatea restaurantelor au oricum preparate de post în meniul standard, dar într-adevăr, avem și restaurante care au scos un meniu de post special pentru această perioadă.

R: Ce ar conține un astfel de meniu?

BR: Depinde de restaurant - noi colaborăm și cu restaurante românești, dar și cu altele specializate pe bucătăria italiană, franțuzească, grecească, libaneză, chinezească sau indiană. De exemplu, din bucătăria românească se pot comanda sărmăluțe de post, zacuscă cu hribi, tocăniță de ciuperci sau alte bunătăți tradiționale, dar dacă dorești să experimentezi și alte bucătării, poți alege între un falafel libanez, ciuperci aromate chinezești, sau un Biryiani cu legume indian.

R: Și care ar fi prețurile pentru așa ceva?

BR: Avem bunătăți pentru toate gusturile și toate buzunarele. Prețurile pentru preparatele din meniul nostru variază între 10 și 100 de lei, însă ca să-ți formezi o părere, de exemplu o porție de paste tradiționale italienești făcute în casă costă 35 lei, o porție de sarmale 28 de lei, iar o supă între 12 și 20 de lei. În general, dacă nu dorești neapărat preparate foarte pretențioase, aș spune că se poate mânca foarte bine de 50 RON / meniu.

R: Sună totuși destul de scump pentru masa din fiecare zi - aveți clienți care comandă zilnic, sau mai ales pentru ocazii speciale?

BR: Prețurile de pe site sunt aceleași ca în restaurante - deci reflectă calitatea restaurantelor cu care colaborăm, și a mâncării pregătite de acestea. Noi suntem mai mult decât un simplu agregator de oferte ale restaurantelor și de aceea putem oferi servicii premium - de exemplu, livrăm comenzile chiar noi și astfel putem garanta un timp de livrare chiar la plasarea comenzii; folosim caserole bio de import, pentru a păstra mâncarea mai proaspătă și mai sănătoasă; și oferim posibilitatea plății cu cardul la livrare - o facilitate cerută în special de clienții corporate. Avem clienți fideli care comandă aproape în fiecare zi de la caserola.ro, avem și contracte cu firme la care livrăm zilnic pentru echipa de management, și avem și clienți care comandă pentru ocazii speciale - zile de naștere, botezuri, petreceri. De obicei, odată ce un client ne încearcă serviciile și mâncarea, își dă seama de calitate și rămâne un client fidel. Chiar vă invităm să ne încercați!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/caserola/ce-mananca-romanii-la-inceput-de-iarna-si-cine-mai-tine-post-astazi1