Targul online de cariera pentru absolventi 2009 – la final

BUCURESTI - 21 august 2009

Comunicat tip General in Social

Cea de-a III a editie a Targului online de cariera pentru absolventi s-a desfasurat in perioada 10 iunie – 15 august 2009 si a atras peste 10.000 de CV-uri si 50 de angajatori de prim rang pe www.hipo.r.o In urma proiectului cel putin 125 de tineri s-au integrat pe piata fortei de munca in cadrul companiilor participante.

Targul online de cariera pentru absolventi 2009 – la final“Comparativ cu anul trecut am inregistrat de doua ori mai multe CV-uri inscrise pe www.hipo.ro iar aplicatiile primite pentru un job aproape s-au dublat. In comparatie cu 2008 actuala generatie de absolventi se confrunta cu un proces de angajare mult mai dur si competitiv, numarul ofertelor fiind mai scazut cu 40%, iar cel al absolventilor de studii tehnice mai mare datorita schimbarilor din sistemul educational” afirma George Samoila, Project Manager www.hipo.ro

Profilul cautat cu preponderenta pentru joburile oferite in cadrul targului a fost absolvent din promotia 2009, studii economice sau tehnice, doua limbi straine vorbite la nivel avansat, experienta de lucru intre 3 si 6 luni.

Ce joburi cauta absolventii?
Programele de internship au atras cel mai mare numar de aplicanti, intre 400 si 800 CV-uri, deoarece sunt cea mai buna optiune pentru absolventi: ofera posibilitatea de a acumula experienta in CV si de a-si continua studiile postuniversitare datorita programului flexibil oferit de majoritarea angajatorilor.

Joburile care au adunat cele mai multe aplicari s-au regasit in domeniile inginerie, finante-contabilitate, telecomunicatii si IT software. Spre exemplu un job de Junior Accountant postat timp de 1 luna de zile in cadrul unei firme de consultanta a atras aproape 1 000 de aplicatii.

Ce face diferenta in ochii angajatorului?
Lipsa experientei indelungate din CV-urile absolventilor determina angajatorul sa faca alegerile bazandu-se pe cunostintele de limbi straine sau seriozitatea demonstrata in timpul procesului de recrutare. In plus, o scrisoare de intentie bine redactata si personalizata pentru jobul dorit poate face diferenta.

Urmatorul eveniment de cariera care va fi sustinut de www.hipo.ro si in cadrul caruia tinerii vor gasi toate joburile curente din companii lider in domeniul lor de activitate va fi Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania. Evenimentul va fi activat pe portal incepand cu luna octombrie si vor fi postate peste 2 000 de oferte pentru tineri cu experienta si absolventi.

Targul online de cariera pentru absolventi este singurul proiect anual ce ofera juniorilor o solutie completa de orientare profesionala: locuri de munca pentru nivelul lor de pregatire, oferta de programe de masterat precum si o colectie de articole de cariera adecvate pregatirii lor. Proiectul s-a bucurat de sustinerea unor companii precum BCR Administrare Fond de Pensii, Ericsson, GlaxoSmithKline, HP, P&G, Romtelecom, BRD si WIPRO.


Despre Catalyst Solutions SRL

In Catalyst, dezvoltam solutii pentru identificarea si selectia tinerilor cu potentialul si experienta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. In aproape 3 ani, am dezvoltat si implementat cu succes peste 80 de proiecte de consultanta care au implicat dezvoltarea de mesaje si strategii de promovare pentru identificarea si atragerea de candidati valorosi, atat pentru profiluri de absolventi dar si pentru tineri cu experienta de pana la 7 ani. Solutiile pe care le propunem sunt masurabile, eficiente din punct de vedere al costurilor si fundamentate pe date statistice legate de perceptia si asteptarile pe care tinerii le au fata de angajatori. Cele mai importante proiecte nationale: Angajatori de TOP [cel mai mare targ de cariera pentru tineri profesionisti din Romania], Studiul Ce isi doresc tinerii profesionisti, Top Talents Romania [proiect care identifica si premiaza la nivel national tineri cu rezultate remarcabile], www.hipo.ro [portal de cariera dedicat tinerilor profesionisti pe care pot fi gasite oportunitatile curente din cele mai importante companii din Romania.
Oana Stroescu, Responsabil PR, 0768 080 803
oana.stroescu@catalyst.ro