Tinerii sunt din ce in ce mai interesati de cariera lor

BUCURESTI - 15 aprilie 2008

Comunicat tip General in Social

Marti, 15 aprilie 2008. Peste 177 de companii si 16,000 de studenti si tineri profesionisti au participat la ediţia de primavara a Angajatori de TOP in Bucuresti si Timisoara. Domeniile care au prezentat cele mai multe oferte de cariera au fost financiar-bancar si consultanta, IT&C, constructii si inginerie. Cu un total de 4,000 de joburi scoase la concurs, asteptarile sunt ca in jur de 1,600 de oameni sa fie angajati in urma celui mai mare targ de cariera din Romania. Angajatori de TOP continua online la nivel national, pe www.hipo.ro, pana pe 15 mai.

Tinerii sunt din ce in ce mai interesati de cariera lor

Cele doua editii Angajatori de TOP, de pe 21-22 martie la Sala Palatului, Bucuresti si de pe 4-5 aprilie la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, au insemnat:
•4 workshopuri de cariera, in domeniile Consultanta, Financiar si IT&C
•46 de workshopuri in care se prezentau ofertele companiei
•177 standuri de companie, unde participantii puteau interactiona direct cu HR Manageri, General Manageri, ori alti reprezentanti din companie
•Peste 20 de programe speciale de recrutare pentru tinerii cu potential
•Pentru prima data prezenti toti cei 4 mari jucatori la nivel global din Taxe, Audit si Consultanta

Tinerii au apreciat in mod deosebit organizarea workshopurilor pe industrii in cadrul carora au putut afla
de la persoane care au reusit in fiecare dintre domenii sa isi dezvolte o cariera de succes. Printre invitati s-au aflat Codrut Pascu – Managing Director Roland Berger Romania, Dinu Bumbacea – Partener PricewaterhouseCoopers, Andrea Multari, Senior Manager Accenture, Anca Ionescu, Director Executiv Ernst & Young, Petru Opris, Corporate Regional Manager, Unicredit Tiriac Bank, Flavia Cimpean, Manager Audit, KPMG si au raspuns intrebarilor a peste 350 de tineri interesati de a-si dezvolta o cariera in domeniul consultantei si in domeniul financiar.

„Acest nou concept pentru workshopuri a fost implementat pentru prima data in cadrul evenimentului, iar dupa primul feedback obtinut, a fost instrumentul care a reusit sa aduca cea mai mare valoare. Acest lucru s-a intamplat pentru ca accesul la joburi nu mai este o problema, exista instrumente prin care tinerii pot afla si aplica instantaneu la sute in aceeasi zi, dar incep sa simta nevoia de criterii pentru a alege intre ele. Faptul ca au putut sa isi lamureasca intrebarile, sa inteleaga perspectivele de cariera si sa inteleaga industriile discutand cu persoane care au reusit in domeniile respective a fost de ajutor pentru a aplica in cunostinta de cauza la joburile prezentate in cadrul evenimentului”, Mihai Cima, Project Manager, Angajatori de TOP.

In cadrul evenimentului, domeniile cel mai bine reprezentate cu joburi au fost financiar-contabilitate (950), IT (650), ingineri (600), audit si consultanta (500), resurse umane si marketing (475), vanzari (330), telecom (300), constructii (200), logistica (45).

In ce priveste asteptarile salariale, aproape jumatate dintre respondenti isi doresc intre 300 si 500 de euro, iar peste 30 la suta dintre cei intrebati prefera un salariu situat intre 500 si 1000 de euro. In zona de vest, pretentiile salariale difera putin fata de cele din Bucuresti, acestea fiind mai mici in medie cu 100 de euro pentru timisoreni.

Perioada urmatoare va fi marcata de interviuri si discutii intre companii si cei ce si-au depus CV-ul la targ. „Asteptam un numar de 1600 de angajari, pentru ambele editii ale targului, avand in vedere oferta si numarul de participanti.”, Mihai Cima, Catalyst Recruitment Solutions.

Companiile participante, atat din Bucuresti cat si din Timisoara, au angajat in domeniilor mari de pe piata: Big 4 - Audit, Taxe, Consultanta (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, KPMG), Telecom (Vodafone, Orange, Ericsson, Cosmote, ZAPP, UPC, RDS&RCS), Consultanta (Accenture, BearingPoint, ABS, TASC), IT (Microsoft, Adobe, IBM, Oracle, Lyngsoe Sistems, Siemens, Route 66, Thales, TotalSoft, Xerox, Sincron, S&T, Ixia, Atoss, Lasting System, OCE Software, Alcatel Lucent, Movidia, RapidSolution Software), Bancar/financiar (Raiffeisen Bank, BRD groupe Societe Generale, ING Bank, Unicredit Tiriac Bank, Bancpost, ABN Amro, ING Asigurari de Viata, BCR Aministrare fond de pensii, OVB, GE Money, Intercapital Invest), Constructii (Arabesque, Izometal-Confort, Rehau Polymer), Auto (IPSO, Kromberg&Schubert, Mahle, TRW Automotive, Yazaki), FMCG (British American Tobacco, Tuborg, Coca Cola HBC, Danone, P&G, JTI, Henkel, Kraft, Auchan, Profi, Fornetti), Retail (Metro Cash&Carry, Carrefour, Bricostore, Real - Hypermarket, Elmec), BPO (HP, Accenture, TMF, WNS Global Services, Genpact), Inginerie/Tehnic (Dacia groupe Renault, Apa Nova Bucuresti, Tenaris, Veolia Water Solutions and Technologies, Rompetrol, Distrigaz Sud, Acvatot, Continental, Elba, Frigoglass, Megaprofil, Zoppas, Agasi, Smithfield Ferme), Real estate (Impact – Developer & Contractor, Colliers), Marketing si cercetari de piata (Ipsos Interactive Services, Daedalus Consulting), Educational (International House, Babel, Berlitz, EOS).


Persoana de contact:

Nicoleta Anton
Marketing&PR Manager
Catalyst Recruitment Solutions
nicoleta.anton@catalyst.ro

Despre Catalyst Solutions SRL

Catalyst Solutions dezvolta solutii pentru atragerea si recrutarea de tinere talente din randul absolventilor precum si tineri profesionisti si specialisti cu potentialul si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Printre instrumentele pe care le-am dezvoltat pana in prezent se numara evenimentul de cariera „Angajatori de TOP”- cel mai mare targ de profil din Romania, Ghidurile Angajatorilor (Economic, Tehnic&IT, Farma) distribuite la nivel national, portalul de cariera www.hipo.ro care prezinta oportunitatile de cariera de la cele mai dinamice companii din fiecare industrie precum si studiul „Cei mai doriti angajatori de catre tinerii profesionisti”.

Nicoleta Anton
Marketing&PR Manager
Catalyst Recrutiment Solutions
0755 020 446
nicoleta.anton[at]catalyst.ro
ana@catalyst.ro