Olga Greceanu si Theodora Cernat Popp la Palatul Mogosoaia

Mogosoaia - 6 decembrie 2004

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sambata 11 decembrie 2004, ora 13,oo va avea loc la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, deschiderea expozitiilor de pictura-Olga Greceanu si sculptura-Theodora Cernat Popp.

Prezinta criticul de arta Adina Nanu

Olga Greceanu (1890-1978) a fost una dintre cele mai cunoscute pictorite din prima generatie de artiste care s-au afirmat in Romania in sec. XX.
A realizat mari ansambluri de pictura murala in care traditia bizantina se intalnea cu cercetarile artei moderne intr-un stil inconfundabil, de mare rigoare si puritate.
Theodora Cernat Popp (1897-1980) a facut parte din prima generatie de femei care au lucrat in domenii altadata rezervate barbatilor, ca sculptura.
Exigenta ei fata de propriile lucrari, le-a tinut ascunse in atelier, departe de public si de critica de arta, incat de abia azi, foarte tarziu, putem aprecia originala ei sinteza dintre bizantism si modernism prin care artista se plaseaza cu cinste in cadrul scolii romanesti din perioada interbelica.

Despre Centrul de cultura Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului

Expozitia poate fi vizitata in perioada 11 decembrie 2004- 25 februarie 2005, de marti pana duminica, intre orele 9,oo - 17,oo, cu exceptia zilei de luni.
Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti"
telefon 490 40 36,
tel./fax 225 66 90
Ionela Damian