Explorează noi orizonturi: Stagii de voluntariat în ţări din Africa şi Asia, pentru profesionişti!

BUCURESTI - 23 aprilie 2008

Comunicat tip General in ONG

Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2008 îţi aduce un plus de oportunităţi: Voluntary Service Overseas (VSO), o organizaţie din Marea Britanie cu 50 de ani de experienţă în trimiterea de voluntari în ţări în curs de dezvoltare, în colaborare cu Pro Vobis - Centrul Naţional de Voluntariat dau start unei campanii de recrutare de voluntari printre profesioniştii din România!

Oferta se adresează persoanelor calificate şi cu o experienţă de minim 2-3 ani în diverse domenii de activitate, care sunt dispuse să lucreze pe o perioadă de 1-2 ani în beneficiul unor comunităţi dezavantajate din Africa şi Asia care au mare nevoie de energia şi cunoştinţele lor profesionale. Programul nu presupune nici un fel de taxă de înscriere, VSO asigurând sprijin financiar complet voluntarilor săi, atât înainte de plecare, pe parcursul stagiului, cât şi după reîntoarcerea în ţară.
Campania de recrutare beneficiază de propria pagina de web, www.voluntariat.ro/vso - un site care oferă toate informaţiile necesare despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a participa la un astfel de stagiu de voluntariat, modul de înscriere şi selecţie şi ce înseamnă a fi voluntar într-o ţară străină. Intră acum pe site pentru a afla toate detaliile!

Despre CENTRUL NATIONAL DE VOLUNTARIAT PRO VOBIS

Centrul Naţional de Voluntariat Pro Vobis există pentru a promova şi dezvolta voluntariatul ca o resursă viabilă şi de neinlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

VSO (UK) este o organizaţie caritabilă de dezvoltare internaţională, care acţionează prin trimiterea de voluntari în ţări in curs de dezvoltare. În loc să trimită mâncare sau bani, VSO trimite persoane din diferite domenii profesionale care îşi doresc să aibă şansa de a-şi aduce contribuţia în lupta contra sărăciei. Aceşti voluntari lucrează în parteneriat cu colegii şi comunităţile respective, pentru a-şi împărtăşi competenţele şi cunoştinţele profesionale şi pentru a realiza împreună o schimbare în bine. Viziunea VSO este aceea a unei lumi lipsită de sărăcie, în care oamenii contribuie împreună pentru a-şi realiza potentialul; o lume în care oamenii din toate culturile sunt consideraţi egali, în care aceştia învaţă unii de la ceilalţi şi împărtăşesc o viziune comună asupra drepturilor şi responsabilităţilor proprii ca cetăţeni globali.

Email: international@voluntariat.ro
Tel.: 0755 - 045 105
www.voluntariat.ro/vso

international@voluntariat.ro