Săptămâna Naţională a Voluntariatului Iaşi 16-22 aprilie 2005

Iasi - 12 aprilie 2005

Comunicat tip General in ONG

In perioada 16-22 aprilie 2005 se va desfasura Saptamana Nationala a Voluntariatului, eveniment organizat in colaborare de Fundatia Alaturi de Voi Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Studenteasca AMiCUS, Asociatia Romana Anti-Sida, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Centrul European de Resurse si Consultanta CERC Iasi, Asociatia Europeana a Studentilor in Drept ELSA Iasi, Asociatia Glasul Inimii, Organizatia Crestin Umanitară World Vision Romania, Biroul Zonal Iasi.

Evenimentul are ca scop promovarea voluntariatului in comunitatea locala prin diverse actiuni cum ar fi:
ExpoVoluntar
Ecologizarea unui parc din Municipiul Iasi
Conferinta pe tema „European Voluntary Service”
Atelier de lucru pe tema “Posibilitati de finantare”
Masa rotunda cu tema : "Voluntarul - liant intre problemele comunitatii, cetateni si Autoritati Publice Locale”
Marsul voluntarilor

Prin realizarea acestui eveniment se urmareste atingerea urmatoarelor obiective:

Sensibilizarea comunitatii locale referitor la utilitatea voluntariatului
Sensibilizarea mass-mediei, autoritatilor publice locale si a altor institutii publice cu privire la importanta si necesitatea voluntariatului in comunitatea locala
Informarea cetatenilor asupra aspectelor practice in cazul voluntariatului
Cresterea numarului de voluntari in folosul comunitatii
Cresterea vizibilitatii organizatiilor partenere

Proiectul este autofinantat de organizatiile implicate in organizarea evenimentului.

Despre CERC Iasi

Centrul European de Resurse si Consultanta CERC Iasi este o organizatie nonguvernamentala care urmareste sustinerea dezvoltarii socio-economice durabile a cetatenilor prin initierea si derularea unor programe in probleme comunitare specifice si promovarea parteneriatelor durabile cu actorii societatii civile.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati pe D-soara Andreea Marc tel/fax 0232 216 429, e-mail: andreeamarc@gmail.com.
Centrul European de Resurse si Consultanta CERC Iasi
Str Lascar Catargi Nr. 43, Iasi
tel/fax 0232 216 429

office@centrueuro.ro