Chestionar

Definitie Chestionar

Instrument folosit in cercetarile de marketing pentru colectarea de date primare (date ce fac obiectul unei analize ulterioare) document scris (sau pe suport informatic) constand dintr-un set de inrebari deschise si/sau inchise (cu alegere unica sau multipla, clasamente, scale etc.) la care persoanele investigate urmeaza sa raspunda. Elaborarea chestionarului necesita multa experienta si precautie, redactarea sa fiind o sarcina dintre cele mai dificile pe parcursul realizarii studiului. Principii de redactare a intrebarilor unui chestionar:- structurarea intrebarilor se face pornind de la general la particular: la inceput vor fi abordate teme simple, continuand, progresiv, cu intrebari din ce ince mai complexe- stil clar si precis: sa evite exprimarile lungi si ambigue, terminologia complexa intrebarile sa fie relevante si scurte: lungimea chestionarului trebuie sa fie minima (intrebarile cu mai mult de 20 de cuvinte sunt mai greu de inteles de respondent, intr-un interval scurt de timp)- fiecare intrebare trebuie sa atace un singur subiect- impartialitate: formularea intrebarilor nu trebuie sa influenteze raspunsul- intrebarile nu trebuie sa fie agresive: exista intrebari sensibile (legate de venituri, varsta, clasa sociala, etnie), care vor fi plasate la sfarsitul chestionarului. V. administrare a chestionarului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Chestionar? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Chestionar.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Chestionar. Definitiile termenilor despre Chestionar cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Chestionar, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Chestionar.