Circuit de distributie

Definitie Circuit de distributie

Traseul unui produs de la producator la consumatorul final, alcatuit din totalitatea canalelor de distributie utilizate. Un circuit poate fi: a)   direct - fara trepte de intermediereb)   cu unu sau mai multe canale de distributie, respectiv: circuit scurt - cu un singur intermediar circuit lung - cu doi sau mai multi intermediari. Circuit scurt - este folosit atat pentru produsele de larg consum, cat si pentru produse de marca. La  unele produse se practica inexclusivitate: automobile, mobila, electronice.Avantaje: - contact direct si rapid cu piata- control mai bun al distributiei s.a. Dezavantaje: - necesita un numar mare de reprezentanti comerciali (datorita numarului mare de detailisti) - fractionarea comenzilor si necesitatea organizarii de livrari multiple s.a.Circuit lung - este utilizat pentru produsele alimentare cu cerere curenta, produse textile, electrice, tigari s.a. Avantaje: - reducerea echipei de vanzare a producatorului - reducerea costurilor legate de organizarea vanzarilor, depozitare, stocuri etc - realizarea unui volum optim al vanzarilor cu minimum de cheltuieli, daca angrosistul isi indeplineste functiile fata de producator (stocarea, formarea sortimentului comercial si distributia catre detailisti) - participarea angrosistilor la o mai buna cunoastere a pietei.Dezavantaje: - producatorul pierde contactul cu clientii si cu detailistii (devine in mare masura dependent de angrosist) - genereaza cheltuieli de distributie mai ridicate, care se reflecta in pretul de vanzare - daca angrosistul nu isi indeplineste in totalitate functiile, sistemul de distributie devine ineficient - este mai dificila asigurarea de servicii post-vanzare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Circuit de distributie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Circuit de distributie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Circuit de distributie. Definitiile termenilor despre Circuit de distributie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Circuit de distributie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Circuit de distributie.